9_sitePeste o mie de locuri clasificate în Straja. În timp ce în statiunea montanã Parâng sunt doar patru cabane clasificate, ceea ce înseamnã câteva sute de locuri, în statiunea montanã Straja sunt clasificate peste 1400 de locuri.

Cel putin asta declarã investitorul în domeniul turistic Emil Pãrãu.

”Noi anul trecut aveam 980 de locuri clasificate si acum avem 1418. Suntem printre primele statiuni la locuri clasificate. Mai avem vreo 300 si ceva în curs de calificare. Mai sunt probabil si la negru, dar încet, încet sperãm sã se albeascã”, a declarat Emil Pãrãu, investitor în domeniul turistic din Straja.

Potrivit sursei citate, la contribuirea clasificãrii si-au adus aportul si cei din administratia localã.

”Am contribuit sã ajutãm sã se clasifice. Aici o contributie mare a avut-o si viceprimarul de la Lupeni care efectiv a luat actele oamenilor si s-a dus cu ele la Bucuresti. Bineînteles am încercat si noi, pe orice cale, inclusiv prin a-i ameninta cã nu mai pot face turism la negru sã-i facem sã facã turismul asa cum se face. E mare pãcat dacã vrei sã primesti niste investitii în zonã, trebuie si tu sã arãti”, a mai precizat Emil Pãrãu.

Chiar si în conditiile în care în Straja sunt clasificate peste 1400 de locuri, turismul la negru este cel care primeazã în majoritatea zonelor montane din Valea Jiului. Investitorii care tin la atragerea turistilor si la realizarea unui turism de calitate la standarde înalte se luptã cu evazionistii, cu cei care practicã turismul la negru.

Monika BACIU