Dupã ce s-a vazut cu sacii în cãrutã, le-a întors spatele la toti cei care l-au ajutat sã obtinã încã un mandat de primar. Dacã nu v-ati prins este vorba despre primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, cel care, odatã ajuns primar, si-a început mandatul în cel mai josnic mod posibil.

Le-a întors miseleste spatele oamenilor din PSD, care au muncit pentru ca el sã aibã încã patru ani un loc cãldut de unde sã încaseze sume importante de bani. Ba, mai mult, celui mai înfocat sustinãtor al sãu, si aici vorbim de Angela Stoica, cãreia i-a înfipt cutitul pe la spate, în semn de recunostintã pentru sutele de ore pe care aceasta le-a petrecut pe stradã, pe la usile oamenilor ori la sediul de partid, doar ca Ile sã ajungã primar. Dar, nu-i asa?, nicio faptã bunã nu rãmâne nepedepsitã, iar Ile a dat dovadã cã aceastã zicalã este cât se poate de autenticã. Pânã la urmã totul tine de caracterul omului, de onoare, iar în cazul primarului de la Vulcan, dupã cum se vede, aceste calitãti nu existã. Si, de frica Angelei Stoica, pentru csa nu cumva ea sã  se reîntoarcã în PSD si sã poatã sã candideze la sefia organizatiei, Gheorghe Ile, în cârdãsie cu Marin Coltescu, si el un individ extrem de alunecos, vor sã urgenteze alegerile în organizatie înainte ca Angelei Stoica sã îi expire suspendarea si sã se întoarcã în partid. Acest fapt ne-a fost sesizat la redactie de mai multi membri PSD din Vulcan, care s-au cam sãturat de tupeul de mic dictator pe care Ile îl exprimã.

“Noi l-am ales primar, iar el, în secunda urmãtoare, ne-a întors spatele ca sã nu îsi piardã din ochi interesele. La fiecare mandat si-a înzecit averea, si-a cumpãrat proprietãti, ori si-a deschis noi farmacii. Am crezut în el, dar a stiut foarte bine sã mintã. Pe Angela Stoica, cea care l-a fãcut primar si în mandatul trecut si acum, în semn de multumire a fãcut tot ce i-a stat în putintã sã o distrugã”, ne-au declarat, deocamdatã sub protectia anonimatului, câtiva membri ai PSD Vulcan.

Acesti oameni s-au sãturat sã mai înghitã minciunile lui Ile si vor ca la alegeri sã-i dea o lectie si sã o aleagã pe Angela Stoica presedinte al Organizatiei PSD Vulcan.

Oamenii din Vulcan au început sã îl arate pe Ile cu degetul si, dupã ce a demonstrat, încã o datã, cã nu are cuvânt, în fata omului de afaceri american, care din banii proprii a modernizat scheletul unui bloc din Dallas, ce era rusinea întregii Vãi a Jiului, iar în contrapartidã primarul trebuia sã îi concesioneze o suprafatã de teren din fata blocului pentru locuri de parcare. Blocul e gata, dar parcarea nu… De ce? Pentru cã Ile nu si-a respectat întelegerea!

Este, nu-i asa? un semnal extrem de ”pozitiv” pe care primarul Ile îl aratã tuturor oamenilor de afaceri care ar dori sã vinã sã investeascã în Vulcan.

Nu în ultimul rând, oamenii de la Vulcan ne-au sesizat o serie de fapte ale primarului Gheorghe Ile, care ar putea avea si aspecte de naturã penalã, ce au legãturã cu modul de repartizare a unor locuinte, ori cu contracte date unor apropiati/apropiate, (aici ni s-a sugerat sã vedem câti bani publici i-au intrat în firmele pe care le are, cicã vreo trei la numãr, doamnei Felicia Portase… si pe ce), angajãri pe criterii de cumetrii, ori achizitii de spatii de la societatea Almaserv aflatã în insolventã. Dar despre toate astea într-o editie viitoare! Tineti aproape!.

Marius MITRACHE