2_1_siteOrice râu care traverseazã centrul unui oras din lumea asta e centrul de atractie al zonei. Nu la fel se întâmplã si cu apa care trece prin centrul civic al municipiului Petrosani.

Totul se petrece din vina celor ce locuiesc mai sus de centrul orasului si care aruncã orice în albia apei, inclusiv îsi deverseazã latrinele. Nimeni nu a luat mãsuri vreodatã, pentru cã nimeni nu a fost prins în flagrant si atunci pe cine sã tragi la rãspundere? Cert este cã situatia e recunoascutã si de cãtre cei care gestioneazã sistemul hidrotehnic la Vãii Jiului, iar Petrosaniul e cel mai poluat, tocmai de aceea, cei de la ape spun cã vor cere mai mult primãriei.

„Trebuie sã punem, mai multã presiune pe cei din Primãria Petrosani. Ei au  compartimente de mediu si ei trebuie sã facã si controale. Vom ajunge si la avertismente, pentru cã nu stim sã beneficiem de aceste cursuri de apã din oras. În marile orase e altfel si, nu mai departe de Hateg,lucrurile sunt altfel si ne dau de gândit la maleia noastrã si nu numai. E vina celor care nu stiu sã pretuiascã apa”, spune Sorin Corici, seful Sistemului Hidrotehnic al Vãii Jiului.

În viitorul apropiat sunt asteptate amenzi. Si la primãrii si la cei dincasele aflate în  amonte de centrul orasului. Iar cuantumul lor le va goli buzunarele contravenientilor si îi va face poate mai responsabili În viitorul apropiat sunt asteptate amenzi. Si la primãrii si la cei din amonte de centrul orasului. Iar cuantumul lor le va goli buzunarele contravenientilor si îi va face poate mai responsabili. „Amenzile pot sã ajungã pânã la 350 de milioane delei vechi pentru primãrii. Persoanele fizice, însã,pot primi si ele cam 100 de milioane de lei vechi”, a mai adãugat Corici.

Cei de la Ape spun cã vor verifica în zilele urmãtoare toate cursurile de apã din Valea Jiului soi vor da avertismente. Dacã nu se va tine cont de ele, vinovatii vor fi, pânã la urmã, amendati.

Diana Mitrache