Din cea mai sãracã localitate a Vãii Jiului, Aninoasa, se ridicã cea mai gravã acuzatie, respectiv cea de delapidare de fonduri. Vizat este fostul primar al orasului, Ilie Botgros, care a stat la cârma urbei nu mai putin de 20 de ani.  Reprezentantii Parchetul Petrosani au confirmat cã existã o sesizare în acest sens.

“În data de 31 ianuarie 2013, primarul Orasului Aninoasa a depus la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani o plângere penalã, fãcând ca obiect infractiunea de delapidare. Aceasta va fi trimisã la Politia Aninoasa pentru efectuarea de cercetãri. În plângere, da, se face referire la o anumitã persoanã ”, a declarat Dumitru Ilinca, purtãtor de cuvânt la Parchetul Petrosani.

Actualul edil, Nicolae Dunca, recunoaste faptul cã el a sesizat Parchetul. Ba mai mult, mai spune cã s-a chinuit un timp cu angajatii din primãrie, din subordinea sa, pânã când a obtinut datele financiare.  Într-un final, a trebuie sã facã o solicitare în scris cãtre contabilii institutiei pentru a fi luat în seamã. “  În timpul campaniei electorale si chiar si dupã campanie, am auzit tot felul de zvonuri cã s-ar fi sustras anumite sume de bani din primãrie. Dupã ce am ajuns primar, am fãcut verificãri, mai cu greu, însã, pentru cã nu prea am obtinut informatiile solicitate.  Dar, într-un final, am solicitat Compartimentului de Contabilitate sã-mi dea situatia pe ultimii doi ani, dacã sunt diferente între încasãri si depuneri. Am constat aceste diferente si am sesizat  organele competente despre acest fapt. Sunt bani care lipsesc din casierie ”, a declarat Nicolae Dunca, primarul Orasului Aninoasa. Însã, dacã cu procurorii a fost mai deschis, primarul Dunca cu presa pare cã are o jenã. Conform declaratiilor purtãtorului de cuvânt al parchetului, Dumitru Ilinca, plângerea s-a fãcut cu nominalizarea unei persoane, fãrã a se mentiona oficial, care, desi surse de încredere ne confirmã cã este vorba de Ilie Botgros. Dar, primarul Dunca nu recunoaste cã a numit pe cineva. “Am sesizat Parchetul, dar nu am dat persoane, iar acum urmeazã sã se facã cercetarea. Dacã se vor gãsi persoane vinovate, atunci sã rãspundã. Sau, cine stie, s-ar putea sã fie o informatie gresitã”, a mai spus Dunca.

Fostul primar Ilie Botgros a fost contactat  pentru a-si exprima punctul de vedere, însã acesta a refuzat sã o facã.

Luiza Andronache