C onstrucția drumului din masivul Parâng va continua și mai sus de locul în care a fost deja turnat asfaltul. Va fi un drum pietruit și chiar o parcare, așa cum susțin cei de la Consiliul Județean Hunedoara, care au de gând să realizeze acolo noi investiții.
Finalizat în pragul iernii, dar închis circulației pe timp de polei și gheață, drumul din stațiunea Parâng va fi prelungit. Se va întâmpla imediat după topirea zăpezii și, tot în munte, va fi realizat un spațiu de parcare a autovehiculelor.
„Vom face lucrări de întreținere, vom pune piatră și vom găsi soluțiile ca mașinile să poată urca până la pilonul 17. Iar dacă este posibil, vom investi și pe panta abruptă, iar acolo, în fața Școlii Sportive, vom face o parcare. Nu vom turna asfalt, dar va fi una amenajată cu piatră”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Pentru asta, cei de la Consiliul Județean urmează să colaboreze cu autoritățile locale. „Este domeniul public, dar trebuie discutat cu cei de Primăria Petroșani”, a mai spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara. Pentru început, la primăvară, va fi amenajată porțiunea de aproximativ 900 de metri, de la locul în care a fost turnat asfaltul spre partea de sus a stațiunii Parâng. Mai apoi, dacă se va găsi o parcelă de teren, cei de la Consiliul Județean spun că sunt gata să finanțeze o parcare, ca la Straja.
Diana Mitrache