Dacã unii sportivi au fost de necontestat  pentru valoarea lor, altii au fost ”trântiti” în favoarea altora din cauza lipsei de informatii sau de indolenta  DJTS, care a încurcat ierarhiile concursurilor internationale. Cât privesc asociatiile de tineret, nu au existat locurile I, II, III, o singurã asociatie a luat totul din cauza unui sistem cu ”masã mare de vot”.

Desi judetul Hunedoara are sportivi mondiali si asociatii cunoscute în Europa, ”Gala Sportului si Tineretului Hunedoarean din acest an, prganizat de Directia Judeteanã de Sport si Tinerent, care a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute a strãlucit prin lipsa autoritãtilor, ceea ce denotã lipsã de respect si consideratie pentru valorile din domeniu, dar si erorile majore în modul de desemnare a câstigãtorilor la cele douã sectiuni, sport si structuri asociative de tineret/proiecte.

Luatã foarte în serios de sportivi si asoaciatii ale tinerilor, Gala Sportului si Tineretului din acest an a fost catalogatã în final un fiasco.

Dacã unii sportivi au fost de necontestat  pentru valoarea lor, altii au fost ”trântiti” în favoarea altora din cauza lipsei de informatii sau de indolenta  DJTS, care a încurcat ierarhiile concursurilor internationale – mondiale cu cele europene, fapt ce a dus la contestarea rezultatelor/clasamentului, spun unii participanti si o parte a presei.

Valea Jiului are cei mai buni sportivi si un club de elitã

Valea Jiului s-a aflat pe primul loc al podiumului, cu cei mai buni sportivi ai anului. La sporturi olimpice –  gimnasta petrileancã, Raluca Haidu, pentru multiplele rezultate obtinute cu echipa de gimnasticã a României, iar la sectiunea sporturi neolimpice –  fost desemnatã Anamaria Gherghel, legitimatã la CS ComeximR Lupeni, pentru cele cinci titluri de campioanã mondialã la fotbal-tenis .

Antrenorul anului în judetul Hunedoara a fost ales Florin Cotutiu, de la CNS „Cetate” Deva, iar titlul de cel mai bun club sportiv prinvat a fost decernat Clubului Sportiv ComeximR Lupeni.

CJ al Elevilor ”a bãtut” Asociatii de renume european

Cât priveste premierea Structurilor Asociative de/pentru Tineret, proiectele acestora si presedintii lor situatia a fost de rîsu-plânsu. Dupã ce au fost selectate pentru a intra în cursa pe pentru Gala din acest an, în urma unor criterii stricte stabilite de DJST, Asociatiile au ajuns la mâna publicului pentru a fi votate si astfel desemnante cel mai cel si cea mai cea… Doar cã publicul larg nu a prea stiut ce fac efectiv aceste asociatii, care le este valoarea actiunilor, cât de cunoscute sunt în tarã si strãinãtate. Si cum una dintre asociatii, respectiv Consiliul Judetean al Elevilor Hunedoara, are mânã de vot cât cuprinde, vot stimulat evident de dascãli de la scoli, aceasta a luat tot. Nici vorbã sã existe podim, respectiv locurile I, II, III. Nimeni nu contestã importanta activitãtii Consiliului Judetean al Elevilor, dar asociatiile participante – Asociatia pentru Dialog, Culturã si Sport, Asociatia non profit L&C Consulting, Liga Studentilor Universitatii din Petrosani, Asociatia Culturalã Les Amis de la France, Petrila – sunt asociatii remarcabile care au antrenat tineri si parteneriate nebãnuite – chiar si ambasadori sau reprezentanti ai culturii europene au vizitat judetul Hunedoara pentru a se convinge la fata locului de ”minunile tineretului vostru” – schimburi de tineri la nivel national si european, parteneriate nationale si europene etc., stacheta activitãtii lor fiind sus, chiar foarte sus, cu rezultate de exceptie în rândul tinerilor.

Nefiind apreciate respectivele Asoaciatii la aceastã Galã, evident cã nu au fost luati în seamã nici presedintii acestora pentru sectiunea Cel mai bun presedinte al unei asemenea structuri.

Întreba unul dintre participanti/nominalizati la Gala Hunedoareanã, care va participa, în lunile martie si mai, cu tinerii la Forumul European pentru Diversitate si Interculturalitate, ”Tineri în actiune”, din Franta: unde s-a gresit cu aceastã Galã?

Întrebarea ar trebui sã si-o punã Directia Judeteanã de Sport si Tineret Hunedoara.

Ileana Firtulescu