Anuntul privind retragerea din campionat a echipei de fotbal Jiul Petrosani a generat un val de nemultumire în rândul suporterilor, care i-au adresat un protest primarului

Edilul le-a rãspuns însã cã echipa poate fi salvatã doar cu ajutorul comunitãtii. Adicã, mai pe întelesul tuturor, cei care doresc, pot dona chiar bani pentru sustinerea financiarã a echipei. “ Poate fi o idee, vom vedea în urma discutiilor. Se poate face si o subscriptie publicã si fiecare iubitor al sportului si al Jiului, sã vinã cu o micã contributie. Dar, în urma discutiilor pe care vreau sã le avem într-un cadru foarte larg, poate avem si alte idei. Eu nu resping aceastã ideea a salvãrii Clubului Jiu, însã vreau sã fim foarte realisti si sã vedem dacã si putem sã facem acest lucru ”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Întrebat dacã si el ar dona bani echipei Jiu, primarul a rãspuns afirmativ, însã cu o conditie. “ Cu siguranta, da, dar m-ar interesa foarte mult cine ar gestiona acest fonduri, pentru cã pânã acum s-a dovedit faptul cã managementul nu a fost unul foarte potrivit ”, a mai spus primarul Municipiului Petrosani.

Echipa de fotbal Jiul Petrosani a fost înfiintatã în anul 1919, adicã acum 94 de ani, iar cea mai mare reusitã a fost câstigarea Cupei României în anul 1974.

Tiberiu Iacob Ridzi.

Luiza Andronache