Î n urma centralizării raportărilor din cele 252 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate, în funcție de situația epidemiologică și de infrastructură, cinci școli funcționează în mediul online.

La nivelul județului, numărul unităților de învățământ cu activitate față în față este de 247 (98,01%); Patru școli au activitatea în sistem online, reprezentând un procent de 1,59%.
Este vorba de Grădinița cu program normal NR. 3 Deva, Grădinița cu program prelungit nr. 1 Deva; Școala gimnazială Teliucu Inferior; Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva.
O unitate școlară își desfășoară activitatea parțial în sistem online (solicitare a unității și aprobare ISJ – infrastructură. În acesr caz se regăsește Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. Aici, cursurile se desfășoară cu prezență fizică cu excepția claselor: pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a, din corpul III, Str. Bejan, nr. 8.
În perioada 10 – 14 ianuarie, în județul Hunedoara au fost confirmați cu COVID-19 un număr de 42 de elevi sau preșcolari. 13 cadre didactice și trei persoane din cadrul personalului auxiliar au fost confirmate cu COVID-19 în aceeași periadă de referință.
26 de clase/grupe au avut activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.
Monika BACIU