Încercãri (sortite esecului) de salvare a Jiului

„Rusine lor cã au  dãrâmat un simbol” sustin cei mai multi dintre cei care, ca jucãtori sau antrenori, au pus umãrul la mentinerea echipei „Jiul” în prima linie a fotbalului românesc.

Asta, cu referire directã cãtre cei care au îngropat si au contribuit la (apropiata) desfiintare a echipei fanion a Vãii Jiului.

În acest timp, suporterii, mai tineri, încearcã sã salveze echipa cu ajutorul Internetului, iar cei mai vârstnici, prin întâlniri cu reprezentantii autoritãtilor locale.

Astfel, în aceastã sãptãmânã, mai multi suporteri de vârsta a III-a i-au înmânat primarului Tiberiu Iacob – Ridzi o petitie prin care solicitau interventia autoritãtilor locale în vederea evitãrii desfiintãrii echipei lor de suflet. Concluzia rezultatã în urma depunerii petitiei ar fi cã „Nu se poate”.

Mai exact, primãria nu poate, din punct de vedere legal, si nici din punct de vedere finaciar, sã rezolve situatia care va duce la desfiintarea Jiului.

Pe de altã parte, pe site-urile de sport de socializare sau dedicate ligilor inferioare, fanii mai tineri ai Jiului au demarat o campanie de salvare a echipei lor favorite.

„Nu îngropati fotbalul din Petrosani” sau „Nu lãsati Jiul sã moarã” sunt cele mai multe dintre mesajele postate de cãtre suporterii alb – negrilor. Si în acest caz, concluzia este aceeasi si anume „Nu se poate”.

Nu de alta dar, pentru ca Jiul sã mai supravietuiascã, ar fi nevoie de cineva care sã preia echipa cu antrenori, jucãtori, plus datorii, cu tot. Ori, în conditiile în care finantatorul Alin Simota a declarat cã nu mai poate continua iar primãria nu poate si nici nu prea vrea sã preia echipa, singura solutie (pentru salvarea echipei care a activat timp de ani buni în prima divizie) ar fi aparitia unui alt om de afaceri potent financiar si dispus sã salveze Jiul. În acest moment, însã, acest lucru este putin probabil astfel cã, se pare, „bãtrâna doamnã” nãscutã în urmã cu 94 de ani, are programat decesul pentru anul 2013.

Mircea Nistor

Un comentariu la „Încercãri (sortite esecului) de salvare a Jiului

  • 1 februarie 2013 la 09:58
    Permalink

    Oamenii nu au unde sa munceasca si voua va arde de fotbal.Semn ca-n Petrosani lumea nu-si cunoaste prioritatile,iar ca simbol s-a desfintat echipa din Craiova si nu s-a facut gaura in pamant!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.