SAMSUNGUn studiu realizat în anul 2011 la SC Apa Serv arãta cã pânã în 2015, societatea ar urma sã aibã încasãri la facturile de apã si canal emise consumatorilor de peste 96 la sutã.

Actualul sef de la ape a trecut la debransãri masive iar încasãrile se vãd. În ritmul acesta nu este exclus ca estimãrile expertilor guvernamentali sã fie atinse, chiar dacã pãreau fanteziste în urmã cu doi ani.

În conditiile în care trei subunitãti miniere din Valea Jiului urmeazã a fi închise, iar rata realã a somajului este în continuã crestere, firma de consultantã angajatã de Ministerul Mediului pentru a face studii cãtre Apa Serv Valea Jiului, considera cã în 2015 societatea ar urma sã aibã încasãri de 96 la sutã la facturile emise cãtre consumatori. Studiul a fost realizat ca parte a proiectului de 40 de milioane de euro finantat din fonduri externe si care prevede estinderea si modernizarea retelelor de apã ale societãtii. Numai cã optimismul consultantilor pãrea sã nu aibã suport real. Si totusi, un bilant pe 2012 aratã cã s-au fãcut progrese. Actualul director general al societãtii, Costel Avram, a trecut la mãsuri extreme pentru a încasa datoriile si a tãiat în masã datornicii. Imediat s-a vãzut o îmbunãtãtire în privinta recuperãrii datoriilor, iar dacã în 2011, Apa Serv avea de încasat circa 16 milioane de lei de la populatie, la finele lui 2012 datoria era de circa 11 milioane de lei.

Maximilian Gânju