Sute de oameni au venit la Straja, pentru a petrece, fie Crăciunul pe stil vechi, fie pentru ultima săptămână de vacanță a celor mici. Este zăpadă, iar pentru că au scăzut temperaturile, tunurile de zăpadă au suplimentat ceea ce soarele a topit în zilele mai calde de la începutul acestui an.

Toate pârtiile sunt bune, pentru că funcționează tunurile de zăpadă, iar la Straja, numai în taberele de schi, au venit sute de tineri, dornici să învețe să schieze. Și astfel Straja a ajuns un pol al distracției pentru toți.
„În acest sezon, am organizat în fiecare săptămână, tabere de schi. Acum, până în 9 ianuarie am avut aproximativ 200 de participanți, școlari și preșcolari, practic copiii din toată țara învață să schieze la noi, la Straja, sau să se dea pe snowboard”, a spus Marius Fodoran, organizator de tabere.
„A fost un sezon bun, că a fost frig și am reușit să facem zăpadă, dar, din păcate, în ultimul timp, temperaturile au mai crescut. Ne folosim, însă de zăpada ce am produs-o artificial și încă se poate schia. Dar se anunță frig, iar atubnci sigur se va putea schia în continuare”, a completat și Emil Părău, cel care se ocupă de bunul mers al stațiunii.
Administratorii pârtiilor și cabanierii sunt gata să îi primească oricând pe turiști și, pentru că la Straja, totul s-a dezvoltat cu repeziciune în ultimii ani,
infrastructura s-a dezvoltat și ea.
„La ora actuală sunt 6 telescaune în Straja. Anul acesta au fost montate două telescaune noi, unul debraiabil de 4 locuri și unul fix de două locuri”, mai spune Emil Părău.
La Straja există și locuri de parcare suficiente și instalații de transport pe cablu, și schiori dornici de aventură și bună-dispoziție, așa că, cine a vrut să simtă cât e de bine la noi, nu a avut decât să dea o fugă la munte.
Diana Mitrache