Ponta si Câmpeanu, chemati la ”raport” în Valea Jiului

Victor Ponta si Mariana Câmpeanu, convocati în Valea Jiului. Primul ministru al României, Victor Ponta, si Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu sunt asteptati în Valea Jiului. Invitatia le este adresatã din partea pensionarilor de la Liga Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului.

”În urma hotãrârii adunãrii generale a pensionarilor din cadrul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului s-au trimis invitatii pentru a veni în Valea Jiului primului ministru Victor Viorel Ponta si doamnei Mariana Câmpeanu ministra Muncii pentru a rezolva problemele noastre, ale pensionarilor. Începând cu data de 1 ianuarie 2013 pensiile pensionarilor au fost indexate cu acel procent de 4% si acum în luna februarie vom primi pensiile mãrite cu aceastã indexare. Una dintre probleme a fost aceasta, iar altele sunt referitoare la grupele de muncã, probleme cu care se confruntã pensionarii din Valea Jiului. Ar mai fi problema biletelor de bãi, tichele de transport, precum si alte probleme sociale”, a declarat secretarul executiv al Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului, Paul David.

Reprezentantii pensionarilor spun cã pânã acum au fost trimise doar invitatiile, urmând ca cei a cãror prezentã se solicitã în Valea Jiului sã trimitã si o confirmare.ponta1-1024x807

”Deocamdatã doar s-au trimis, urmeazã ca ele sã fie confirmate si sã se stabileascã o zi. În urma discutiilor purtate de cãtre noi cu conducere Casei Judetene de Pensii s-a stabilit ca în data de 6 februarie sã aibã loc o sedintã la care sã participe conducere”, a mai precizat David.

Pensionarii minieri din Valea Jiului au solicitat de mai multe ori prezenta unor ministi în Valea Jiului, însã aceste solicitãri au rãmas fãrã rãspuns. Doar ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a fost în Valea Jiului în urmã cu câtiva ani si s-a asezat la masa pensionarilor pentru a le discuta problemele.

”Noi întotdeauna am luat-o pe cale ierarhicã, am luat-o de jos în sus, am apelat la dânsii, am fãcut invitatii si atât dânssilor cât si parlamentarilor din Valea Jiului care trebuie sã ne ducã mai departe doleantele noastre.

În cazul în care vor continua sã nu vinã, noi vom continua sã strângem rândurile si sã ne organizãm mai bine, vom lua chiar mãsuri cum am luat în anii trecuti”, a mai spus reprezentantul pensionarilor.

În Valea Jiului sunt aproximativ 14.000 de pensionari mineri si fiecare primeste subventii pentru cei 3.000 de KW la energia electricãsi câte 3 bonuri de cãrbune pentru energia termicã.

Monika BACIU

4 comentarii la „Ponta si Câmpeanu, chemati la ”raport” în Valea Jiului

 • 31 ianuarie 2013 la 06:11
  Permalink

  Bani tari merg la gorjeni lui Victor Ponta si Marin Condescu iar noi valea jiului am votat tot timpul cu PSD-ul iar ei (PSD)cand au venit la guvernare neau intors spatele sub diferite motive.

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2013 la 09:34
  Permalink

  Momentan facem un mare mare pipi pe cei care ne cheama la raport ne auzin pentru alegerile din 2016 cu noile promisiuni .Pana atunci mars la locul vostru momentan nu avem nevoie de voi.

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2013 la 09:35
  Permalink

  in campania electorala toti promiteau rediscutarea pensiilor la mineri acum patru ani nu i mai vedem

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2013 la 16:57
  Permalink

  in campania electorala dl razmerita cristian ne promitea se va bate pentru pensiile minerilor iar acum a uitat cu desavirsire nu l mai interesam pina in 2016 rusine mare rusine

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.