Î n ultimele zile au avut loc mai multe incendii în Valea Jiului. În acest context, autoritățile locale de la Lupeni vin cu o serie de recomandări.

”Având în vedere numărul mare de incendii izbucnite în sezonul rece, la gospodăriile cetățenești, cauzate de folosirea mijloacelor necorespunzătoare de încălzire, Primăria Municipiului Lupeni prin Compartimentul Protecției Civilă, reamintește regulile ce trebuie respectate în această perioadă a anului, pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri material”, arată administrația locală din Lupeni, care îi sfătuiește pe localnici să își verifice cu grijă sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere, să curețe canalele și coșurile de fum.
În acest scop este necesar ca principalele reguli şi măsuri de securitate la incendiu, premergător şi pe timpul sezonului rece, să fie respectate. Majoritatea incendiilor ce se produc în sezonul rece sunt cauzate, de cele mai multe ori, de folosirea în condiţii necorespunzătoare ori cu defecţiuni a mijloacelor de încălzire centrale şi locale.
Monika BACIU