SAMSUNGTinerii din Valea Jiului sunt asteptati sã facã parte dintr-o trupã de dans si asta contra-cost. Nu trebuie decât putin talent si ambitie si lucrurile sunt ca si rezolvate.

Se cautã dansatori pentru job-uri de varã în Grecia. Anuntul apartine unor tineri din Petrosani, care au plecat de jos si care acum vin sã îi ajute si pe cei care ar fi interesati sã câstige vara bani. Nu trebuie decât sã vã înscrieti, gratuit, la cursurile lor si totul va deveni realitate. Practic, tinerii de liceu sunt asteptati sã li se alãture, iar cei mai buni pleacã la varã în Grecia. Nu îi costã nimic si, la final, vin acasã cu bani. „Ne-am gândit sã formãm o companie de dans. Din pãcate, am pus anunturi în oras, în toatã Valea Jiului, dar nu a venit decât o singurã fatã. Eu am niste oferte în Grecia, deoarece lucrez acolo din 2001 si oamenii de acolo stiu cã sunt serios si muncesc si i-as putea duce cu contracte cu mine sã danseze”, a spus Dani Obleagã, coregraful trupei. La dansuri poate merge orice tânãr. Nu trebuie decât sã se prezinte la cursurile care sunt gratuite si apoi vor avea o varã pe cinste. Bineînteles, dacã muncesc si fac fatã unei echipe. Coregraful trupei ne explicã ce ar trebui sã stie un doritor. „Trebuie sã aibã cunostinte minime de dans.

Noi ne dorim sã luãm oameni care au mai fãcut câte ceva la nivel de amatori, la 16, 17 ani si de restul ne ocupãm noi. Aici la salã avem tot ce trebuie, facem studiu si coregrafie”, a mai spus Dani Obleagã.

Dacã vin acum, tinerii pot pleca chiar în vara asta cu contracte si nu au ce sã regrete.

Plecarea e la final de aprilie si nu trebuie decât sã fie hotãrâti sã-si petreacã vara ca enterteineri. „Depinde de fiecare cum munceste. Sunt care pot fi pregãtiti chiar si în 3 luni de zile. Cei sub 18 ani nu-i putem duce direct, dar fãrã muncã nu putem. Si eu am plecat de la 16 ani si abia la 21 am iesit pe scenã”,lepromite Dani Obleagã. Fiecare tânãr care vrea sã facã parte din echipa lui Dani are sansa sã petreacã o varã de neuitat pentru care va primi si bani.SAMSUNG

„Salariile Pornesc de la 550 de euro pe lunã în sus, dar pe lângã banii acestia, au asiguratã cazarea, masa, drumul dus întors. Se mãnâncã în hotel si bãuturile sunt asigurate.

Mã refer labãuturi rãcoritoare, cafea si nu se plãteste nimic”, spune Dani Obleagã.

Alãturi de Dani e si sotia sa Simona, dar si doi tineri foarte talentati, care vin dupã o experientã deja petrecutã peste hotare si sunt extrem de multumiti desi recunosc cã nu e usor.  „E foarte multã muncã, distractie foarte mare si sunt foarte mândru cã fac parte din echipa lui. Le spun tinerilor sã vinã foarte multicã e foarte, foarte frumos si distractiv.

E OK. Am Avut seara showuei de dans si am stat cu tinerii”, spune Raul Dumitru  Fornea, unul din tinerii care se pregãteste acum în trupã. „E o maree oportunitate. Sã vedem alte tãri, alte culturi.

Am avut timp sã merg sã vizitez locuirile în ziua liberã si am fãcut tot ce am vrut. E ceva foarte frumos. Îi sfãtuesc pe cei care vor sã nu se lase. Dacã vor asa ceva trebuie sã facã.

E distractie si plãcerea pe care o simti cândoamenii îti multumesc nu se poate compara”, îl completeazã Cristina Pãdurariu Chiriac, o altã sperantã a trupei.

Trupa se antreneazã la Petrosani, în clãdirea în care se aflã sediul Socom Unirea si toti cei care vor, pot sã se prezinte aici pentru a lua biletul câstigãtor spre o vacantã de vis.

Diana Mitrache