DSC5646Domeniile schiabile trebuie sã aducã bani. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentantii administratiei publice din Lupeni. Investitiile de dezvoltare a domeniilor schiabile din Valea Jiului sunt în derulare, însã lucrurile nu trebuie sã se opreascã aici. Pentru ca acestea sã fie eficiente trebuie ca sã vinã turisti în Valea Jiului.

Si cum turistii înseamnã bani, asta înseamnã cã administratiile locale trebuie sã aibã profit de pe urma domeniilor schiabile.

”Trebuie sã vedem când domeniile schiabile vor aduce bani de sus din munte pentru oras. La urma urmei scopul nu este sã facem domenii schiabile si sã îmbogãtim douã trei persoane. Scopul este sã facem un domeniu schiabil pentru a crea confort cetãtenilor din oras pentru cã cetãtenii din oras au contribuit direct si indirect la clãdirea acestor proiecte. Orasele se pot dezvolta si simultan în sensul cã dacã reusesti sã aduci bani în munte, jos în oras se va dezvolta. Am încercat si s-a reusit sã dezvoltãm lucrãri de infrastructurã”, au declarat reprezentanti ai administratiei locale din Lupeni.

Sezonul de iarnã a fost unul prolific doar pentru Straja. Asta în conditiile în care investitorii din zonã se declarã multumiti de acest sezon. În Parâng lucrurile au stat însã mult mai prost. Pe lângã faptul cã au fost stopate finantãrile, nici turistii nu s-au înghesuit în statiunea montanã din Petrosani. Si cei care au fost au plecat cu un gust amar datoritã conditiilor nu tocmai bune de aici. Pârtiile au fost nebãtute si instalatiile pe cablu nu au functionat.

Monika BACIU