”Ce vã mirati? 155.180.460.000 lei sunt un fleac!”

Donatiile în lei, fãcute partidelor politice în campania electoralã, si declarate oficial sunt ”un fleac, praf în ochi” pentru stiutori, dar reprezintã sume ametitoare pentru omul de rând…

Centralizatorul donatiilor declarate, donatii în lei fãcute partidelor politice în campania electoralã, taie repiratia si celui mai… neimpresionabil om. Si sumele reprezintã doar donatiile înregistrate, nu si cele neînregistrate, nu cele în produse sau materiale de campanie, nu si banii pusi la bãtaie chiar de candidatii la Camera Deputatilor si Senat.

pusculitaPe primul loc se situeazã USL cu 155.180.460.000 lei vechi, din care 20.238.760.000 lei vechi sunt donatii de la persoane juridice, iar 134.941.700.000 lei de la persoane fizice. Se pare cã USL-ul a fost cu adevãrat chitit sã câstige alegerile pentru cã cã PSD-istii, PNL-istii si PC-istii par sã-si fi pus la bataie averile având în vedere cã suma donatã si declaratã a persoanelor fizice este ametitoare.

PDL a fost mai potolit stiind cã vor pierde aceste alegeri. De fapt au cãzut de acord sã stea în opozitie urmãtorii patru ani – cel putin asa au declarat democrat-liberali cu vechi state din Valea Jiului. Dar pentru cã opozitia adevãratã se face în Parlament, s-au cheltuit ceva bani conform declaratelor donatii, desi în multe locuri campaniile candidatilor PDL au impresionat prin amploarea actiunilor electorale, prin risipa de materiale de propagandã, care au curs în valuri. Si totusi suma donatã PDL-ului se ridicã usor spre jumãtatea sumei celor din USL. Adicã totalul donatiilor declarate ale PDL a fost de 68.097.000.000 lei vechi, din care doar 6.090.720.000 lei au venit de la persoane juridice, iar grosul de 62.006.280.000 lei vechi de la persoane fizice. La aceste sume se mai adãugã si celelalte donatii în produse, plus banii personali.

”Ce vã mirati asa? Banii ãstia sunt un fleac la nivel national. Ce-s 155 miliarde la USL si

68 miliarde la PDL? Sã fim seriosi! Pãi numai la Petrosani, un candidat a cheltuit între 3 si 15 miliarde de lei vechi. Ce ziceti dumneavoastrã cã s-a declarat ca bani, e praf în ochi. Dacã-s luati la purecat, nu-i vãd bine. Dar se descurcã ei” – a declarat un lider liberal din Valea Jiului. Mno, am zis si noi conform informatiilor obtinute de la Autoritatea Electoralã Permanentã…

Ileana Firtulescu

Un comentariu la „”Ce vã mirati? 155.180.460.000 lei sunt un fleac!”

  • 30 ianuarie 2013 la 02:02
    Permalink

    Partidul Forta Civica va scoate tara din criza economica.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.