A renuntat la lupta cu viata si nu a vrut sã fie salvat

A încetat sã mai lupte pentru viatã. Un bãrbat de peste 70 de ani din municipiul Petrosani a renuntat la lupta cu viata si a decis sã îsi punã capãt zilelor. În urmã cu câteva zile, pacientul a fost gãsit în casã zãcând pe un pat cu o sticlã lângã el.

Bãrbatul a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani, unde medicii au constat cã s-a intoxicat voluntar cu otravã de soareci.

urgenta-petrosani”A fost un pacient în vârstã adus de colegii nostri de la Ambulantã în stare de comã. Din relatãrile dumnealor am dedus si initial a fost o suspiciune de intoxicatie acutã voluntarã medicamentoasã sau cu substante necunoscute datoritã faptului cã era gãsit în stare de comã, iar lângã dumnealui era un bilet de adio adresat cãtre familie. În urma investigatiilor fãcute la noi în serviciul de Urgentã dupã ce am acordat primele îngrijiri s-a stabilit cã de fapt a fost un consum voluntar de substante nocive, de otravã pentru soareci. A fost internat în serviciul ATI-Interne a Spitalului de Urgentã. Zilele trecute era în stare gravã, în stare de comã, la consumul de  substante nocive adãugându-se si starea patologicã a dumnealui.

Era operat de arteritã, avea un by-pass, afectiuni cardiace”, a declarat medicul care l-a preluat pe bãrbat în serviciul de Urgentã Petrosani, Liliana Dumitru.

Potrivit medicilor, riscurile la care se supun persoanele care apeleazã la astfel de metode de suicid sunt mari. De cele mai multe ori chiar mortale.

”Riscurile sunt foarte mari. Depinde cantitatea care se administreazã, depinde etarele care le au pacientii si starea pânã când se acordã primele îngrijiri medicale”, a mai precizat medicul petrosãnean.

Bãrbatul a lãsat în urma sa un bilet de adio prin care îsi lua rãmas bun de la familie. Asta au gãsit asupra sa cadrele medicale de la Ambulantã.

”Nu stiu ca sã vã spun ce scria în bilet pentru cã a fost luat de cãtre colegii nostri de la Politie, de la Ambulantã. Îsi lua rãmas bun de la familie si nu vroia ca sã îl salveze nimeni. Deci vroia sã moarã”, a conchis Liliana Dumitru, medic de gardã UPU SMURD Petrosani.

Petrosãneanul suferea de mai multe afectiuni medicale si din spusele medicilorn el era singur, sotia sa decedând în urmã cu ceva timp. sansele de supravietuire ale bãrbatului au fost minime tinând cont de cantitatea de otravã pe care  a bãut-o.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.