05-Costel-Avram-5088Ieri dimineatã au fost debransate alte douã scãri de bloc din Municipiul Petrosani de la apa potabilã, din cauzã cã locatarii înregistreazã datorii foarte mari la societatea furnizoare. Chiar administratorul asociatiei de proprietari le-a arãtat echipelor de la Apa Serv care sunt scãrile cu datorii si care trebuie debransate.

“Avem 17 scãri, dintre care la douã se face debransare, pentru cã aici sunt persoane care nu au nici mãcar buna intentie sã vinã sã ia legãtura cu noi, sã-si facã un angajament de platã sau sã dea un avans. Spre exemplu, avem la trei apartamente o datorie care depãseste 110 sau chiar 120 de milioane lei vechi ”, a declarat Dumitra Stoian, administratorul Asociatiei de Proprietari.

“Noi nu ne facem un scop din a debransa scãrile si oamenii din Valea Jiului, ci din contrã, noi vrem sã furnizãm apã. Dar, din pãcate, unde nu mai putem controla lucrurile, ajungem la situatia aceasta de debransare. Vedeti ce se întâmplã aici, în aceastã asociatia, în care datele sunt concrete si asa mi-as dori sã fie toate asociatiile din Valea Jiului, cu situatii exacte”, a declarat si Costel Avram, director SC Apa Serv Valea Jiului SA, care a fost prezent la fata locului.

Si, asa cum era de asteptat, unii locatari si-au exprimat nemultumirea fatã de situatia creatã, iar asta pe bunã dreptate. “ Cu ce sunt eu vinovatã de am rãmas acum fãrã apã din cauza a doi, trei vecini care nu îsi plãtesc datoriile si care mai si lucreazã?! Eu sunt pensionarã, dar întotdeauna mi-am plãtit facturile la zi. Acum, dacã mã duc la usa lor, nu-mi deschid sau chiar îmi vorbesc urât ”, a spus nemultumitã o femeie dintr-una din cele douã scãri debransate.

Conform datelor oferite de asociatia de proprietari, datornici sunt si în celelalte scãri de bloc din aceastã zonã. Reprezentantii Apa Serv vor continua si astãzi debransãrile.

Luiza Andronache