rusanu_89144100Liderul national liberalilor din Camera Deputatilor despre buget. Liderul deputatilor PNL, Dan Radu Rusanu, a declarat, luni, cã în ceea ce priveste amendamentele parlamentarilor USL a existat opinia cã nu este corect ca acestia sã amendeze bugetul propus de propriul Guvern.

Chiar si asa fiecare parlamentar a avut posibilitatea de a-si excercita acest drept.

“În legãturã cu dreptul de a depune amendamente, toti parlamentarii au putut sã depunã amendamente, noi am spus cã nu ni se pare corect ca fiind un parlamentar care ti-ai votat Guvernul, ti-ai votat ministrul si ai votat politica guvernamentalã si filosofia bugetarã, dupã aia vizavi de aceasta sã vii cu amendamente pe propriul buget si la propriul Guvern”, a explicat Rusanu.

Liderul national liberalilor a precizat cã si parlamentarii USL au depus amendamente, însã fãrã a preciza numãrul acestora.

“Sunt amendamente pe comisia de specialitate, peste 5 mii de amendamente depuse, sunt amendamente depuse pe textul legii bugetului care vin la Comisia de buget-finante si care se vor discuta odatã cu prezentarea generalã a bugetului de stat, care se va face miercuri dupã-amiazã”, a mai sustinut Rusanu, care detine presedintia Comisiei de buget din Camera Deputatilor.

Monika BACIU