02-parang-telescaunTelescaunul din Parâng urmeazã ca în curând sã fie dat în administrare, o parte primãriei Petrosani, iar o altã parte firmei Kranz, care a luat în custodie si statiunea.

Angajatii instalatiei de transport pe cablu vãd aceastã initiativã ca fiind una beneficã, mai ales cã asa, mai spun ei, poate le si cresc salariile.

“Sã sperãm cã va fi mai bine, totusi. Acum, SC Gospodãrie Prest Com fiind în insolventã, ne-au fost micsorate salariile si abia ne descurcãm. Acum sperãm sã trecem dincolo si sã mergem înainte, sã punem la punct instalatia si sã avem cât mai multi turisti”, a declarat Gigi Pogan, sef Telesaun Parâng.

Telescaunul din Parâng are o vechime de circa 40 de ani, fiind una dintre cele mai vechi instalatii din tarã, încã în functiune. Aici se vorbeste de ani buni de constructia unei telegondole, care însã întârzie sã înceapã din cauza banilor putini care vin de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului pentru proiectul general de Amenajare a Domeniului Schiabil în masivul Parâng.

Luiza Andronache