SAMSUNGNu au bani sã-si achite facturile, dar nu mor de frig. Asta pânã la o defectiune, când toti se revoltã, desi recunosc cã nu au dreptul. Vorbim despre sãracii din Colonia Petrosani, care locuiesc într-un bloc pe strada Tudor Vladimirescu.

Locatarii din blocul social din Cartierul Colonie sunt privilegiati. Chiar dacã nu plãtesc, si toti recunosc asta, au cãldurã. Ei spun cã sunt prea sãraci ca sã achite facturile si, în momentul în care agentul termic se întrerupe din cauza unor defectiuni, toti intrã în panicã. Asa s-a întâmplat si week-endul trecut, iar oamenii spun cã nu mai au cãldurã în locuinte de vinerea trecutã. „Nu avem cãldurã de vineri. E frig si avem copii mici. Am înteles cã a fost o teavã spartã si poate acum, cã e luni, o sã o repare. Noi nu plãtim cã suntem sãraci. Din ajutorul social si alocatia copiilor ce sã fac mai întâi? Sã plãtesc la stat sau sã iau mâncare?”, spune o femeie ce locuieste în acel bloc.

Altii recunosc cã stau în frig, dar si cã nu au achitat facturile. „Nu avem cãldurã, dar nici nu am plãtit, cã suntem sãraci”, spune un alt locatar.

Cei de termnoficare spun cã datoriile locatarilor sunt foarte mari, dar recunosc cã nu îi debranseazã din cauzã cã sunt prea sãraci ca sã îsi permitã sã achite facturile. „Situatia e destul de complicatã. Cei care locuiesc în acel bloc, în general, sunt foarte datori cãtre noi. Acum, e adevãrat cã o parte a beneficiat de ajutoare sociale de la primãrie pentru încãlzire, dar ele nu reusesc sã acopere întreaga cheltuialã privind încãlzirea. Împreunã cu administreatorul, am cãutat sã gãsim solutii sã recuperãm sumele restante cãtre SC Termoficare”, spune Ovidiu Munteanu, directorul SC Termoficare Petrosani.

Oamenii din acest bloc au fost debransati si de la apã si acum fiecare are racord separat asa încât, cine plãteste are apã, cine nu, nu. În ce proiveste termoficarea, oamenii vor mai avea de suferit pânã la remedierea defectiunii ce a survenit pe una dintre conductele de aductiune, dar, atâta timp cât nu sunt si buni-platnici, muncitorii nu i-au considerat o prioritate.

Diana Mitrache