Dupã toate pasiunile pe care le-a stârnit în mediul academic de la Petrosani, concursul pentru ocuparea functiei de director administrativ, lãsându-se pânã la urmã chiar cu descinderi ale mascatilor si cu anchete penale, iatã cã în sfârsit va avea loc chiar mâine.

Postul, care acum are o altã titulaturã, este cam aceeasi Mãrie, dar cu o altã pãlãrie. “Concursul a fost demarat, a fost trimisã solicitarea la Minister si  fost publicat anuntul pentru scoaterea la concurs a postului de director general administrativ, pentru cã între timp s-a schimbat în organigramã, din director administrativ, postul a devenit de director general administrativ, conform cartei Universitãtii si legii educatiei nationale. Astfel, acest concurs va avea loc pe data de 25 ianuarie. Sunt douã probe, una scrisã si una oralã. Este o comisie firmatã din 6 membrii, cinci de la Universitatea Petrosani si unul din partea Ministerului Educatiei. Fiecare va acorda un calificativ, o notã, iar apoi se face o notã finalã pe cele douã probe”, a declarat Marius Marcu, prorector la Universitatea Petrosani.

Singurul candidat la acest concurs, Dacian Ciodaru, este cel care a asigurat interimatul functiei în ultimul an de zile. Mascatii si procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au descins acasã  el în dimineata zilei de 26 mai 2012, el fiind cercetat pentru diferite achizitii, în special de mobilier pentru cãmine, în perioada când era seful Patrimoniului Studentesc. Conducerea Universitãtii a realizat atunci o analizã financiarã proprie, iar în urma raportului, nu au fost semnalate probleme majore. Auditul a fost transmis si organelor de anchetã de la Politie.

Luiza Andronache