Au trecut 5 ani de la moartea fostului primar al Petrosaniului, Carol Schreter

S -au implinit 5 ani de cand Carol Schreter a murit. El a fost  primar al Petrosaniului doua mandate, iar cel care l-au cunoscut, ii regreta prezenta, sfaturile si modul propriu de rezolvare al situatiilor dificile in administratie.

“Imi revine trista misiune de a va anunta ca primarul Carol Schreter a incetat din viata in urma cu aproximativ 30 de minute”.

Asa a fost facut anuntul trecerii in nefiinta a fostului primar, la data de 9 februarie 2007, anunt facut de  catre Gheorghe Barbu, pe atunci  Ministru al Muncii si Solidaritatii Sociale. S-a intamplat intr-o vineri, la finalul unei conferinte de presa. Vestea a  cazut ca un trasnet asupra tuturor celor prezenti in sala atunci si nimanui nu ii venea sa creada. Primarul Carol Schreter venise in dimineata zilei de 9 februarie la Spitalul din Petrosani pentru o  sedinta de hemodializa. Atunci, medicii care l-au ingrijit, au declarat ca in timpul sedintei, el a suferit un infarct miocardic acut care, in ciuda interventiilor  de resuscitare, i-a fost fatal.

Decesul a fost consemnat la ora 12 si 15 minute. Acum, amintirea sa este inca vie in memoria oamenilor care l-au cunoscut.

“Carol Schreter a fost un om deosebit si aceasta apreciere a venit din partea intregii comunitati de-a lungul activitatii sale profesionale. Eu am avut, pe langa aceasta colaborare deosebita, si o relatie mai apropiata din punct de vedere uman. A insemnat foarte mult pentru mine, atat in cariera profesionala, dar si in formarea mea ca om ”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Tiberiu Iacob Ridzi, care i-a succedat lui Carol Schreter la carma municipiului, mai spune ca isi aduce aminte de felul propriu in care acesta rezolva problemele. “Sunt multe lucruri pe care le-am invatat de la el. Avea un talent deosebit in a spune lucrurile in asa fel incat sa nu te simti frustrat sau suparat in momentul in care iti vorbea. Daca intelegeai ce vroia sa-ti transmita era bine, daca nu, era o pierderea ta”, a mai spus Iacob Ridzi.

Carol Schreter s-a nascut  la data de   1931. A fost primar al municipiului Petrosani pe parcursul a doua mandate: intre – din partea Partidului Alianta Civica, iar intre – din partea.

Profesia sa a fost aceia de inginer, iar inainte de a fi primar a  condus mai multe exploatari miniere din Valea Jiului.  Dupa trecerea in nefiinta, in memoria sa, parcul Central Petrosani a fost numit parcul Carol Schreter, la fel si strada pe care el a locuit

Luiza Andronache

2 comentarii la „Au trecut 5 ani de la moartea fostului primar al Petrosaniului, Carol Schreter

 • 10 februarie 2012 la 06:41
  Permalink

  Carol Schreter priveste fericit de sus din ceruri ca Petrosaniul este condus bine de catre urmasul sau Tiberiu Iacob Ridzi.

  Răspunde
 • 11 februarie 2012 la 19:52
  Permalink

  Ba din contra.Am auzit ca ia cam taiat administratia cereasca din drepturile raiului.Cica „elena udrea” cereasca e nemultumita ca monicuta a pus botul la ceva parai si ia cam facut gasca de panarama si rad ingerii de ea,si ca omul lasat de Schreter pe pamant ca urmas ,sa cam dat cu satana.Asa ca nu fiti prea siguri ca e fericit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.