Chiar dacã sunt organizate o multime de actiuni de cãter toate institutiile abilitate, hotii de cãrbuni din Aninoasa tot nu se potolesc.

Pe de o parte, afarã e frig si trebuie sã se încãlzeascã cu ceva, iar pe de altã parte vânzarea huilei sustrase din vagoanele de marfã e singura sursp de venit.

Jandarmii si reprezentantii Serviciului Judetean de Politie Transporturi Hunedoara au desfãsurat o nouã actiune pentru depistarea persoanelor care sustrag ilegal cãrbune din vagoanele de marfã garate în zona Iscroni – Aninoasa. Chiar dacã fortele de ordine erau în zonã, douã persoane au încercat totusi sã plece cu pretioasa încãrcãturã. „Astfel,

jandarmii au depistat  o femeie în vârstã de 48 ani, domiciliatã în localitatea Aninoasa, în timp ce sustrãgea cãrbune dintr-un vagon. Jandarmii au întocmit în cauzã acte de

constatare cu privire la sãvârsirea faptei de furt calificat, care vor fi înaintate pentru

continuarea cercetãrilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani”, a declarat Nicolae Rãducu, purtãtorul de cuvânt sal IJJ Hunedoara. De asemenea, politistii din cadrul Serviciului Judetean Transporturi Hunedoara fac cercetãri cu privire la sãvârsirea faptei de furt calificat de cãtre o altã femeie, de 27 ani,  tot din Aninoasa, care, de asemenea, a fost depistatã în timp ce sustrãgea cãrbune din vagoane. Cantitatea de cãrbune sustrasã a fost recuperatã si predatã pãrtii prejudiciate, adicã SNH Petrosani.

De precizat cã trenurile cu huilã au ajuns sã fie pãzite mai ceva ca aurul. De cele mai multe ori, când în Statia CFR Iscroni ajunge un tren cu huilã care merge spre Termocentrala Mintia, politistii stau de pazã, asa încât hotii sã nu dea atacul.

Carmen Cosman