SNH sperã ca în câteva zile sã aibã buget. Reprezentantii Societãtii Nationale a Huilei Petrosani sperã ca în urmãtoarele zile sã fie definitivat bugetul si cheltuieli. Asta în timp ce vechea Companie Nationalã a Huilei avea buget abia la jumãtatea anului. Încã se poartã discutii pe acest subiect.

”Cred cã în câteva zile vom avea forma definitivatã a bugetului de venituri si cheltuieli al SNH-ului. În acelasi moment se lucreazã la BVC-ul Companiei. Încã se poartã discutii de pretul cãrbunelui dupã care vom merge împreunã cu cei dela Complexul Energetic Hunedoara la Bucuresti sã purtãm discutii despre bugetele ambelor societãti”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul SNH Petrosani.

Pretul cãrbunelui vândut celor douã termocentrale, respectiv Mintia si Paroseni a fost mereu unul care a iscat discutii în contradictoriu. Mai mult decât atât, anul trecut Compania Nationalã a Huilei a sistat furnizarea cãrbunelui cãtre cele douã termocentrale tocmai pe acest considerent. Acum se poartã negocieri pentru ca pretul sã fie unul corect.

”Pe acest pret al cãrbunelui se poartã încã discutii. De aceea nu avem un pret încã stabilit. Sper ca în urmãtoarele zile sã ajungem la un pret convenabil pentru ambele societãti”, a mai spus Drãgoi.

Sãptãmâna trecutã unul dintre parlamentarii hunedoreni spunea cã dacã Societatea Nationalã a Huilei va vinde cãrbunele la pretul de 69 de lei pe gigacalorie societatea va risca sã ajungã precum Compania Nationalã a Huilei, adicã îngropatã în datorii. Directorul SNH dã asigurãri de faptul cã pretul de vânzare al materiei prime va fi unul mult mai mare decât cel de pânã acum.

”Noi nu vrem sã vindem cãrbunele la pretul de anul trecut. Vom avea un pret mai mare la gigacalorie astfel încãt sã nu ducem societatea pe pierdere”, a mai declarat Drãgoi.

În ceea ce priveste BVC-ul SNH, Drãgoi sperã ca acesta sã fie unul echilibrat.

”Sperãm sã fie un buget echilibrat pentru ambele societãti de aceea vom merge împreunã pentru a sustine bugetele la nivelul ministerului”, a mai adãugat directorul SNH.

Consiliul de Administratie a SNH a stabilit ca pretul de vânzare al cãrbunelui pentru cele douã termocentrale sã fie de 95 de lei pe gigacalorie, însã directorul general spune cã nu vor accepta un pret mai mic de 85 de lei.

Monika BACIU