PAPAYADupã ce o masina Primãriei Petrosani a fost prinsã în flagrant, Serviciul Gospodãrie a recunoscut faptul cã hotãrârea – ca lângã casele oamenilor din Colonie, str. Cãrbunelui, colt cu Oltului, sã se deverseze gunoiul – le apartine.

Pe strada Cãrbunelui, perpendicularã pe cea a Oltului, din Colonia Petrosani, se deverseazã sistematic gunoi, chiar lângã casele oamenilor din zonã. Alarmati încã din toamna anului trecut, oamenii au sesizat Primãria Petrosani si… presa. Sãptãmâna trecutã, cei care munceau de zor murdãrind locul cu gunoaie au precizat cã ei au sarcinã sã ducã zãpada de pe carosabil, doar cã pe lângã zãpadã au fost descãrcate si tone de moloz si chiar gunoi menajer – spun locuitorii de la capãtul strãzii Oltului.

Luni, prins în flagrant, Adi – soferul de pe masina HD 01 EOL – a declarat cã doar nu e nebun sã facã dupã capul lui, ci cã firma unde lucreazã, cea care are contract cu Primãria Petrosani, i-a indicat unde trebuie dus gunoiul.

”Nu cred cã Primãria face asa ceva, pentru cã sãptãmâna trecutã, în urma sesizãrii noastre, s-a prezentat cineva de la primãrie, cu Politia, si le-a spus oamenilor cã nu pot face nimic dacã nu le dãm mãcar un numãr de masinã. Deci clar, nu primãria i-a trimis aici” – a declarat ing. Marius Butan, care locuieste în zonã.

S-a înselat amarnic inginerul! Ba chiar Primãria Petrosani, respectiv Serviciul Gospodãrie, a indicat locul pentru a depozita gunoiul si zãpada.

”Da, este masina noastrã. Deverseazã acolo zãpadã, dar si deseuri care nu pot fi separate de zãpadã. Se duce si moloz din demolãri, dar în nici un caz nu se duce gunoi menajer. De îndatã ce vremea va permite, locul va fi curãtat”- a declarat Florina Sfetcu, din cadrul Serviciului Gospodãrie al Primãriei Petrosani.

Mirarea inginerului, lângã casa cãruia ia fiintã o rampã de gunoi, a fost mare, iar dezamãgirea, pe mãsurã.

”Nu pot sã cred cã se face cu acordul lor! Nu va curãta nimeni… Acum nu permite vremea, dar astã-toamnã când a fost soare, frumos zile si zile la rând tot aici se deversa gunoiul, chiar si cel menajer si vã pot dovedi, nu a curãtat nimeni. N-am cuvinte în ce oras trãim” – a fost reactia lui Marius Butan la rãspunsul Primãriei.

Ileana Firtulescu