311703_185569618197106_1185839065_nCabanierii din Parâng se descurcã cum pot cu apa. Nimeni nu are contract cu firma care distribuie apa în Valea Jiului, iar acolo fiecare si-a tras câte o conductã asa cum a stiut mai bine.

Acesta este rezultatul faptului cã în munte s-a construit haotic si cã fiecare a fãcut cum a stiut mai bine. Marti, mai multi proprietari de pensiuni din Parâng au cerut sprijin autoritãtilor locale, însã, cei de la Apa Serv spun cã e doar treaba celor de la Apele Române. „SC Apa Serv ar dori sã furnizeze apã la toate cabanele din Parâng, dar, din pãcate, nu intrã în atributiunile noastre si acolo Apele Române sunt singurele care livreazã apã. Dar oamenii, din câte stiu, si-au fãcut cum au stiut aductiunea proprie si trebuie sã cumpere apã de la Apele Române”, a declarat Costel Avram, director SC Apa Serv Valea Jiului.

Totul a iesit la ivealã dupã ce reprezentantii de la Clubul ªcolar Sportiv au gãsit o serie de bransamente ce porneau de la ei spre alte cabane. Alti cabanieri, însã, spun cã au contracte cu Apele Române Craiova, în timp ce responsabilii de la firma din Valea Jiului mizeazã pe un proiect viitor. „Poate în proiectul mare pe care vrem sã îl derulãm, Apa Serv va ajunge sã dea apã si în Parâng”, a mai adãugat Avram.

Problema e departe de a fi solutionatã si itele sunt grav încurcate. Membrii Asociatiei „Mândra” din Parâng spun cã vor reveni la primãria din Petrosani, joi, sãptãmâna aceasta, pentru a cãuta solutii la toate problemele din munte. Aici intrã si sistemele de tractiune pe cablu, si pârtiile si tot ceea ce înseamnã turism.

Diana Mitrache