În anul 2016, la cea de-a 15-a ediție Ponor-ul învinge în finala mare pe cei de la Pui cu 3-1 (goluri O. Creciunesc 2, Albu resp. I. Bălușe), după o partidă animată.
19 septembrie 2021. Finala celei de-a 19-a ediție pune față în față din nou cele două echipe. Regăsind multe nume de-o parte și de alta, la echipele de acum cinci ani: I. Filip, I. Bălușă, Al. Popescu, Cr. Pau, Mara (Pui), Gh. Munteanu, R. Munteanu, A. Turcu, D. Creciunesc, Albu, (Ponor).

Finala mică
Federi – Fizești 0-3
Echipa din Federi a pierdut meciul la ”masa verde”
prin neprezentare.
Finala mare
Pui – Ponor 6-4 (1-0, 1-1)
Pui (antr. Sabin Mara): Costa – Cr. Pau, Albesc, R. Marcu, I. Filip – Cosm. Pau, Ov. Ciolea, Ov. Paraschiv, Bizera – I. Bălușă, Mailat. Au mai jucat: Ov. Popesc, Fl. Dragoș, A. Tonca, Al. Popescu.
Ponor (antr. Eugen Antal): Gh. Munteanu – M. Florea, Căpriță, S. Vulc, A. Turcu – Măd. Creciunesc, D. Creciunesc, Cr. Creciunesc, D. Albu – B. Drăgan, Adr. Vulc.
Au mai jucat: Topor, R. Munteanu, R. Vulc, Robi Vulc, Rob. Munteanu.
Arbitrii: Daniel Thirt – Călan, Cristian Bumb – Băcia, Marius Bartoșiu – Hunedoara.
Spectatori: 400.
Golurile: 1-0 Cosm. Pau (43) din 8m: 1-1: Căpriță (min. 66) dintr-un corner executat de A. Turcu
5-3 la lovituri de departajare: a ratat decisiv Măd. Creciunesc (Ponor), a înscris decisiv Ov. Popesc (Pui).

Acum, în 2021, un joc tern, mai prudent, fără veleități spectaculoase. Au mai trecut anii… Sabin Mara și echipa sa câștigă acum în calitate de antrenor. Ponor-ul, de mai multe ori câștigătoare a acestui trofeu, ratează un nou succes prin… ratarea pe lenalty-uri, Mădălin Creciunesc (30 ani), nereușind să-l învingă pe portarul Costa. Se lasă seara peste comuna Pui.
Învingătorii se bucură, după cinci ani, de un nou trofeu. De-acum, gândul se îndreaptă spre ediția jubiliară nr. 20 din anul …. Mondialului din Qatar!

C u Mircea Bravo la teren!
O surpriză înaintea festivității de premiere a fost apariția cunoscutului Mircea Bravo (Popa), comediantul tv online cu milioane de vizualizări în episoadele cu Bunica și Haurențiu (și alții…), care, în trecere prin Pui, a venit să întrebe cum se numesc fetele din Pui?!
Cine poate răspunde?

Invers, la veterani!
Dacă la competiția de seniori cei de la Pui s-au impus, câștigând tofeul în fața Ponorului, la Cupa Veteranilor (ediția a 4-a) trofeul a revenit celor de la Ponor, învingători în finala cu cei de la Pui, scor 3-0. în jocul pentru locul 3, Șerel – Băiești 5-2.

FOTOREPORTAJ REALIZAT DE GENU TUȚU