-Domnule Costel Avram, cum se vede PNL Petrila, acum, la douã luni dupã ce ati fost numit presedinte interimar al organizatiei?

-Ca sã vã spun unde am ajuns ar trebui sã vã spun de unde am plecat. La alegerile locale USL-ul din Petrila a actionat, din cauza disensiunilor dintre liderii locali, pe mâna celor trei partide care au format uniunea politicã. Acest lucru a însemnat pierderea functiei de primar (care ar fi fost la îndemâna Uniunii noastre dacã am fi avut un candidat comun) si, în consecintã, constituirea unei alte majoritãtii în consiliul local.

-Pãi dacã socotim mandatele USL-ului, obtinute separat la Petrila, avem 5 consilieri PSD, 3 consilieri PNL si 3 consilieri PC. Cu toate acestea, desi USL-ul are 13 consilieri din 19, jumãtate din USL e la putere iar jumãtate în opozitie. E o situatie, dupã pãrerea mea, de-a dreptul absurdã…  Ce pãrere aveti despre aceastã stare de lucruri?

-E, fãrã îndoialã, o constatare care se bazeazã pe cifre concrete. Adevãrul e cã, în legislatura trecutã, liberalii au detinut functia de viceprimar iar, acum, aceastã functie o detine un pesedist. Adevãrul e trist pentru cã, în majoritatea sedintelor, constatãm cã în consiliul local singurii care mai fac opozitie la Petrila sunt doar cei trei consilieri liberali.

-Vã împãcati cu aceastã situatie bizarã care cred cã nu i-ar încânta deloc, dacã ar fi informati, pe domnii Ponta si Antonescu? Vã stiam un politician plin de initiativã…

-În viitorul foarte apropiat voi avea discutii concrete si la obiect cu cei doi „aliati” din USL, liderii PSD si PC. Vreau sã stiu dacã USL-ul mai poate functiona la Petrila. Asta pentru cã vreau sã stiu exact cum vom pregãti alegerile din 2016.

-Dupã cum se poate lesne observa, la Petrila, se pare cã cel mare dusman al PNL-ului este PSD-ul, condus de d. Bobar. Ce pãrere aveti: e asa sau nu e asa?

-Eu cred cã interesele PSD-ului, ca al oricãrui partid politic, ar trebui sã coincidã cu interesele cetãtenilor. Care sunt interesele PSD-ului la Petrila? Voi constata dupã ce mã voi întâlni cu d. Bobar. Atunci voi constata, în deplinã cunostintã de cauzã, dacã interesle PSD-ului petrilean sunt convergente cu cele ale liberalilor petrileni. Vrem sã stim, ca sã zic asa, pe ce picior dansãm…

-Apropo, acum cã am constatat cum stau relatiile cu „aliatii”, as fi curios sã stiu cum v-au primit liberalii  petrileni?

-Neasteptat de bine. Cred cã oamenii abia asteptau sã socializeze si sã se punã în slujba unor idei liberale. Am avut impresia cã, pânã la venirea mea, liberalii petrileni erau într-un fel club cu circuit închis. Faptul cã am deschis, larg, usile unui sediu, complet renovat, a fost o actiune cu efect imediat. Redeschiderea sediului a fost prima actiune de mare vizibilitate care s-a bucurat si de prezenta presedintelui Mircea Ioan Molot. Acest fapt a fost remarcat de întreaga mass media judeteanã. Pe hârtie, liberalii petrileni erau destul de numerosi dar, în realitate, lucrurile stãteau cu totul altfel. Era vorba doar de o masã de manevrã care se prezenta la sediu doar când era vorba de alegeri. E vorba, desigur, de alegerile interne din partid si nu de alegerile locale sau generale.

-Si ce mãsuri ati luat ca sã nu mai fie asa?

-Simplu. I-am reconfirmat doar pe cei care conducerea interimarã a considerat cã meritã sã facã parte din noua organizatie. M-au ajutat, în aceastã operatie, cei trei consileri locali. Acum sunt confirmati 78 de membri. Ei sunt membri noi în proportie de 90%. Pe umerii lor se va clãdi noua organizatie liberalã a Petrilei. Sunt sigur cã liberalii din Petrila vor renaste, ca pasãrea Phoenix, din propria lor cenusã!

-Exemplul ni se pare potrivit pentru cã, la câteva strãzi distantã, a locuit chiar  un marcant membru al trupei Phoenix. Joji Kappl  a fost ales, ani de-a rândul, basistul nr. 1 al tãrii. Ce alte certitudini mai existã la liberalii petrileni?

-Am numit, interimar,  în fruntea organizatiilor de tineret si de femei. Daniel Preda e presedinte la tineret iar consiliera Doinita Bãlãnesc e presedintã la organizatia de femei. Daniel Preda va trebui ca, pe 2 februarie a.c., sã organizeze alegeri la Tineret iar Dna Balanesc sa se organizeze ca intr-un timp scurt sa faca acelasi lucru.Am incredere in acesti doi colegi ca isi vor duce sarcinele la bun sfarsit incheindu-se cu  formarea a doua organizatii puternice la nivelul Vaii jiului.

-Concret, care vi se par actiunile cele mai spectaculoase pe care le-ati pus în practicã, alãturi de organizatiile de tineret si de femei, la Petrila?

-Douã actiuni liberale au fost concepute pentru toatã Petrila: Concertul de colinde pe care l-am organizat de Crãciun, în Parcul Copiilor si aparitia lunarului Avântul liberal, o publicatie pe care am distribuit-o gratuit tuturor celor interesati. Acest lucru l-am fãcut, n-o sã vã vinã sã credeti, dupã ce s-au terminat toate alegerile. Am vrut doar ca petrilenii sã ne cunoascã mai bine…O altã actiune am fãcut-o doar pentru cei 78 de noi membri liberali. A fost o actiune se socializare care s-a bucurat de un mare succes. Trecuse de miezul noptii si nimeni nu voia sã mai plece acasã…

-Când vor fi alegerile pentru functia de presedinte a organizatiei PNL Petrila?

-Interimatul meu va lua sfârsit în ziua de 1 iunie 2013. Pânã atunci voi încerca sã fac o organizatie puternicã si nu ascund ideia de a candida la Petrila. Ambitia mea e, ca de Ziua Copilului, Petrila sã fie cea mai tare organizatie liberalã din Valea Jiului. E un pariu cu mine însumi si cu petrilenii care m-au adoptat. Pilda cu fiul rãtãcitor se pare cã s-a confirmat si la Petrila. Am plecat din România Mare ca sã mã regãsesc în familia celor care au fãurit România Mare. Iar liberalii petrileni m-au fãcut sã mã simt ca si când m-am reîntors, în sfârsit, acasã!