Proiectul de concesiune a statiunii Parâng asteaptã avizul Prefecturii

Primãria Petrosani nu a semnat, deocamdatã, contractul de concesiune a domeniului schiabil din Parâng cãtre constructor. Existã o hotãrâre de consiliu în acest sens, dar aceasta nu a primit, încã, girul Prefecturii.

Trece iarna pânã când Primãria Petrosani va semna contractul de asociere cu SC Kranz Eurocenter Pitesti, prin care firma privatã sã preia în asociere domeniul schiabil din statiunea Parâng. În 11 ianuarie, consilierii locali au adoptat o hotãrâre în acest sens, dar aceasta nu a primit, cel putin pânã acum, avizul Prefecturii Hunedoara. „Sperãm sã nu fie nicio problemã. La Lupeni, un proiect similar care vizeazã statiunea Straja, a fost avizat de Prefecturã, deci nici în acest caz nu ar trebui sã fie probleme”, a declarat Marian Popescu, administratorul public al municipiului Petrosani. Dupã ce Prefectura va aviza hotãrârea de Consiliu Local, contractul poate fi semnat de municipalitate.

Kranz Eurocenter Pitesti, în asociere cu Doppelmayer Austria si Acomin Cluj – Napoca, executã contractul de lucrãri „Dezvoltarea domeniului schiabil în zona turisticã Parâng. Desi s-a decontat doar o micã parte din lucrãrile deja executate, contractul merge mai departe, iar municipalitatea spune cã executantul a efectuat din fonduri proprii lucrãri de aproximativ 6 milioane de lei noi.

Potrivit contractului de asociere cu CL Petrosani, toate încasãrile realizate în urma exploatãrii instalatiilor de transport pe cablu vor fi depuse zilnic la casieria SPADPP din cadrul Primãriei Petrosani, într-un cont special. Repartizarea beneficiului se face dupã achitarea tuturor cheltuielilor generate de exploatarea domeniului schiabil. Cotele de participare la profit si pierdere au fost stabilite la 88, 76% Primãria Petrosani, reprezentând procentul lucrãrilor achitate cãtre Kranz Eurocenter, respectiv 11,24% societatea privatã, reprezentând procentul lucrãrilor neachitate de cãtre municipalitate.

Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.