U n tânăr în vârstă de 20 de ani, din Uricani, a fost condamnat de Judecătoria Petroșani la doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Victime au fost proprii bunici, peste care a intrat în casă și le-a luat economiile. Anchetatorii spun că tânărul și-a terorizat bunicii cerându-le continuu bani, astfel că polițiștii din Uricani au emis un ordin de protecție și i-au interzis să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de locuința victimelor.
”Inculpatul a mers în repetate rânduri la domiciliul bunicilor săi materni, unde a lovit cu picioarele ușa de acces în apartament, i-a amenințat cu acte de violență și cu moartea, cerându-le bani pentru a-și plăti datoriile. Poliția orașului Uricani a emis ordinul de protecție provizoriu valabil pentru o perioadă de 5 zile. (…) Ignorând ordinul de protecție emis și profitând de faptul că sora inculpatului a deschis ușa apartamentului persoanelor vătămate pentru a pleca împreună cu fratele său mai mic, inculpatul a împins persoana vătămată pe pat și a deschis dulapul de tip șifonier aflat în aceeași cameră și în privința căruia inculpatul cunoștea că este locul unde persoanele vătămate își depozitează banii”, se arată în actul de sesizare.
Tânărul a luat 40 de lei și s-a dus direct la un bar din localitate, unde a băut o bere și a jucat banii la un joc de noroc. Pentru că este la prima infracțiune, Judecătoria Petroșani l-a condamnat pe tânăr la 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, dar și la 6 luni închisoare pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu. Ambele pedepse i-au fost suspendate pe o perioadă de încercare de doi ani de zile, dar soluția magistraților din Petroșani nu este definitivă.