Sport periculos! / La plimbare cu sania legatã de masinã

Chiar dacã în anii trecuti politistii au împãrtit amenzi usturãtoare si au retinut permisele multor soferi care aveau sãnii cu copii legate de masini, fenomenul încã nu a dispãrut

Asa se face cã si în acest an pe DN 7A, care leagã Petrosaniul de Vâlcea, sunt multi tineri ce au transformat soseaua în pârtie pentru sanie. Ca si în anii trecuti si în acest week-end pe drumul alpin întâlneai numeroase sãnii cu tineri ce sunt tractate de autoturisme si coboarã cu vitezã pe drumul national..

“Este un act de inconstientã, pe un drum circulat cum este cel în cauzã si plin de gheatã. Întâlnesti zeci de copii, tineri si chiar adulti pe sãnii si legati de autoturisme care coboarã în trombã pe drum si în curbe în care cu greu se pot strecura douã autoturisme”, spun salvamontistii care monitorizeazã zona montanã.

Mai grav este cã pe lângã tinerii dornici de adrenalinã sunt si pãrinti care-si pun proprii copii în pericol. Doi copilasi aflati pe o sãniutã de plastic, au fost legati de pãrinti de si plimbati pe soseaua montanã.

Pãrintii nu au fost îngrijorati cã micutii ar putea sã se rãneascã sau mai rãu sã ajungã sub rotile unei alte masini dat fiind faptul cã drumul era circulat. În anii trecuti aceastã distractie a bãgat mai multi tineri în spital.

Maximilian Gânju

Advertisements