strajaDupã ce Straja a fost statiunea în care,pentru prima datã, s-au luat la întrece un pilot de raliu si un schior, la munte încep festivalurile. Straja va fi principala atractie a Vãii Jiului, iar concursurile încep în curând.

Statiunea Straja va fi centrul distractiei din Valea Jiului. Zãpada proaspãt cãzutã asteaptã schiorii, în timp ce oamenii din munte pregãtesc concursurile inedite. Primul are lco în week-endul viitor, când în munte sunt asteptati cei care stiu sã sculpteze în zãpadã. Festivalul oamenilor de zãpadã, cum se numeste concursul ce are loc în 27 ianuarie, este prima întrecere în zãpadã si lui îi va urma Cupa Comexim, ce are loc în 9 februarie. „Noi, deja am popularizat pe site aceste concurs, care oricum e cel mai cãutat. A nins si continuã sã ningã, asa încât sperãm sã fie numai bunã zãpada”, spune Emil Pãrãu, organizatorul competitiei.

Festivalul dedicat ursului Baloo si care poartã numele Baloo Story va aduna cei mai mici turisti în data de 16 februarie. Cei mici vor primi DVD-uri cu desene animate dedicate ursului din Straja, vorparticipa la petrecerea de aniversare a ursului, cu tort si muzicã, precum sila o lansare de carte cu benzi desenate. „Copiii sunt cei mai bucurosi cã îi facem acest festival ursului Baloo. Multi sunt cei care îl stiu de când era doar un pui si în acest an, cei care vor participa, primesc si amintiri plãcute”, a mai adãugat Emil Pãrãu.

Pânã atunci, însã, turistii sunt asteptati cu zãpadã proaspãtã si toate instalatiile de transport pregãtite.

Diana Mitrache