spital petrosaniAdministratia localã de la Petrosani a demarat în cursul anului trecut lucrãrile de modernizare a ambulatoriului din municipiul Petrosani. acum proiectul se aflã la un alt stadiu, si anume dotarea ambulatoriului cu echipament de specialitate.

”S-a demarat licitatia pentru echipamentele medicale, pentru cã acolo se lucreazã la clãdiri. Acum este faza a doua asa cã se va face licitatia pentru achiztia de echipamente medicale”, a precizat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul contractului vor fi achizitionate echipamente medicale de ultimã generatie, menite a veni în ajutorul pacientilor si a cadrelor medicale, care astfel vor avea posibilitatea de a identifica mai usor afectiunile medicale.

”Vor fi echipamente moderne asa cum au cerut specialistii de la spital si conform listei pe care noi am înaintat-o când am depus proiectul”, a mai spus primarul.

Echipamentele medicale se vor amplasa în cabinete medicale, dupã cum urmeazã chirurgie , recuperare, urologie, oftalmologie, ORL, anatomie patologicã, ortopedie, pediatrie, interne, cardiologie, ginecologie, gastroenterologie, dermatologie, neurologie, radiologie, dializã, laborator clinic. Echipamente IT vor fi achizitionate pentru toate activitãtile care se desfãsoarã în cadrul ambulatoriului de specialitate.

Valoarea contractului denumit ”Achizitie echipamente medicale, inclusiv montaj si Achizitie de mobilier specific în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare si achizitionare echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgentã Petrosani” este de 4.509.705 de lei.

Monika BACIU