Centrul de Transfuzii Sanguine de la Deva este marți dimineață la Vulcan. La cinematograful din localitate va fi amenajat un spațiu pentru donarea de sânge și oricine este așteptat să facă acest gest. Până la ora prânzului, medicii și specialiștii vor fi acolo.
Primăria Municipiului Vulcan în parteneriat cu DSP Hunedoara și Instituția Prefectului organizează această activitate de recrutare a donatorilor de sânge, marți, 10 august 2021, la Cinematograful “Luceafărul” Vulcan, aceasta fiind prima oprire în Valea Jiului a celor de la Deva, care au pornit această caravană prin tot județul, pentru că este mare nevoie de sânge. „Este o acțiune pe care o organizăm la noi, între orele 8,00 și 12.00, la Cinematograful Luceafărul. Cei care doresc să doneze sânge, sunt așteptați aici. Noi am făcut o listă cu cei din administrația locală și am găsit multe persoane dornice, inclusiv eu voi dona, pentru că sunt donator vechi și, frecvent, îi ajut pe cei care au nevoie. Îi așteptăm pe cât mai mulți să se gândească că sunt oameni ce depind de acest gest al nostru”, spune Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Toate aceste campanii se fac în mai multe localități ale județului nostru, iar sute de oameni au răspuns deja prezent. Caravana mobilă a ajuns la Hațeg, Șoimuș, Brad, Orăștie, Sântămăria Orlea, Densuși, dar urmează și la Simeria, Vulcan, în Valea Jiului, Peștișu Mic, Romos, Luncoiu, Sălașu de Sus, ori Teliucu Inferior. Numărul donatorilor de sânge a scăzut semnificativ în toată ţara, de când a început pandemia. Centrele de transfuzie reuşesc să îi mobilizeze pe oameni doar prin intermediul campaniilor de conştientizare. Chiar şi aşa, se găsesc greu persoane care doneaze sânge ori plasmă convalescentă, pentru cei bolnavi de COVID, iar caravanele par acum soluția de moment. Așa că acum puteți dona sânge la Vulcan, marți, între 8,00 și 12,00

Diana Mitrache