Incendiatorul masinii familiei primarului Gheorghe Ile vrea în libertate. Dupã ce a recunoscut faptele în fata instantei de judecatã, Giany Simulea a atacat sentinta Judecãtoriei Petrosani cu recurs.

A recunoscut cã a dat foc bolidului de lux al fiului primarului din Vulcan, Alexandru Ile, dar asta nu înseamnã cã s-a împãcat cu situatia. Giany Simulea, supranumit si „piromanul din Vulcan” a fost condamnat la închisoare de Judecãtoria Petrosani pentru santaj si distrugere, dar a atacat sentinta cu recurs, ce va fi judecat la Tribunalul Hunedoara.

Prima instantã, Judecãtoria Petrosani a dispus condamnarea lui la 4 ani si 6 luni de închisoare pentru distrugere si alte 3 luni pentru santaj. Conform legislatiei românesti, Simulea urmeazã sã execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani si jumãtate.

De asemenea, acesta a fost obligat de instantã sã achite suma de 210.770 lei cu titlul de despãgubiri civile cãtre Porche România. Potrivit dispozitivului sentintei, bãrbatul mai are de platã 15.000 de lei cu titlul de daune morale, respectiv 11.000 de lei cheltuieli judiciare cãtre stat. În plus, magistratii au dispus aplicarea de sechestru asigurãtor pe autoturismul lui, precum si pe suma de 1.018 lei ridicatã în timpul perchezitiei efectuate la domiciliul lui.

În timpul procesului, avocatii celor douã pãrti nu au cãzut de acord nici asupra cuantumului daunelor morale, nici pe valoarea prejudiciului, dar si pe gravitatea faptei, direct proportionalã cu valoarea masinii. Giany Simulea si-a recunoscut vina, dar nu a explicat si de ce a incendiat masina sau l-a santajat pe fiul primarului din Vulcan, Alexandru Ile, ori dacã a avut vreun complice, asa cum se bãnuieste. Giany Simulea a fost trimis în judecatã de procurori pentru douã infractiuni de santaj si pentru distrugere. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai, Simulea a încercat sã obtinã de la cei doi, prin amenintãri, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, dupã ce a vãzut cã nu poate lua bani de al ei, a incendiat masina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73. 420 de euro, aflatã în parcare.

Carmen Cosman