Schi contra – cost la Transalpina Ski Resort

T uristii care urcã în cea mai nouã statiune de munte din România, Transalpina Ski Resort, aflatã la 30 de kilometri de Petrosani vor fi nevoiti din acest week-end sã scoatã bani din buzunar.

Din 18 ianuarie, nimic nu va mai fi gratuit, dupã ce de mai bine de o lunã, de când s-a inaugurat statiunea, aici totul a fost gratis.

Tarifele au fost aprobate si intrã în vigoare din aceastã sãptãmânã, dar totul începe cu un spectacol de exceptie pe pârtie. Potrivit site-ului oficial al statiunii de munte, data introducerii taxãrii la schi pass este 18 ianuarie si se face pe puncte, diferentiat între copii, studenti si adulti. Diferentele mai sunt date si de timpul pe care fiecare îl petrece la munte, iar coborârea cu gondola din munte este gratuitã. Astfel, pentru o zi în munte, schiorii vor plãti 60 de lei, în timp ce pentru copii, abonamentul este de 40 de lei si e valabil pe toate instalatiile din statiune. În cazul în care ajungeti în statiune dupã ora 12,30, având în vedere cã programul este pânã la 16,00, tariful va fi de 30 de lei si pentru copii de 20 de lei. O cartelã de 50 de puncte costã, pentru adulti, 100 de lei, iar pentru copii, 66 de lei, iar una de 25 de puncte costã 50, respectiv 33 de lei. Urcarea cu telegondola e de 8 puncte, cu telescaunul 5 puncte, iar cu teleschiurile 3 si 2 puncte,în functie de lungimea pârtiei.

Adultii trebuie sã mai stie cã o urcare cu telegondola costã 16 lei, iar pentru copii tariful e de 10 lei, coborârea, în ambele cazuri, fiind gratuitã.

De la inaugurare si pânã în prezent în noua statiune, Transalpina Ski Resort, au profitat de faptul cã totul era gratis si au ajuns zeci de mii de turisti dornici sã se bucure de pârtii excelente, de aerul curat dar si de peisajul de vis.

În acest week-end admosfera în statiune va fi asiguratã de trupa Desperados, iar administratorii partiilor promit multe concursuri surprizã si multã voie bunã.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.