Un copil de 6 ani, care vine zilnic la Casa Pollicino, are acum nevoie de o operație, ca să poată merge. Atleții de la San Montan spun că ne invită să alergăm și astfel, să îl ajutăm pe Edward, la finele acestei luni, când suntem invitați în Cheile Tăii la o scurtă alergare. Edward este un copil ce suferă de autism și, ca să meargă îi trebuie 6000 de euro, o sumă pe care părinții lui nu și-o pot permite. La Pollicino este un copil extrem de iubit, iar asta ne spune și Florentina Presecan, cea care îi este aproape în fiecare zi.
„Din păcate, starea medicală a lui Eduard nu a fost îmbucurătoare. Din contră, copilul nu merge acum bine, tocmai de aceea intervenția chirurgicală ce va avea loc în această toamnă este absolut necesară, întrucît starea de sănătate a copilului este retrogradă”, a spus Florentina Presecan, director Casa Pollicino. Eduard este un copil ce vrea să se joace alături de ceilalți și atleții de la San Montan s-au gândit să îl ajute, așa cum au făcut mereu. Așa cum ne-au obișnuit, ne invită să alergăm în Cheile Tăii, ori să donăm într-un cont deschis pentru acest copil.

„Pe 29 august, în Cheile Tăii, la Petrila, am început reorganizarea evenimentelor sportive de caritate și anul acesta suntem alături de Edward, un băiețel de 6 ani, care are nevoie de întreaga comunitate. El necesită o operație la picioare și suma nu este una foarte mare, tocmai de aceea m-am gândit să convoc comunitatea Văii Jiului și nu numai să vină cu noi și să îi redăm speranța”, a spus Erika Șanta, reprezentant San Montan. Operația de care are nevoie Edward este necesară în următoarele 6 luni, pentru că altfel va fi prea târziu și nu sunt șanse să mai meargă. Așa că noi, cei care putem merge și chiar alerga, putem face un mic gest care, pentru acest copil, contează enorm.
„Este o acțiune sportivă. Am venit cu 3 probe accesibile pentru sportivi și oamenii de rând, care nu fac sport zilnic. Va fi o cursă de 2,5 km de alergare, dar se poate parcurge și ușor, așa încât să poată participa oricine. O alta de 15 km de alergare și una tot de 15 km montain bike. Toate taxele de înscriere vor fi donate acestui copil”, mai spune Erika. Taxa de participare este de minim 80 de lei și sunt așteptați să doneze chiar și cei care nu vor alerga și care poate, nici nu sunt în zonă. Pentru ei a fost deschis un cont bancar, iar pentru detalii de orice fel sunteți așteptați să o contactați pe Erika la numărul de telefon 0723728624.

Diana Mitrache