Aflată în plină campanie de stabilizare a lotului pentru sezonul 2021-2022, care va începe pe 28 august a.c., Jiul Petroșani a jucat în Faza I a Cupei României în deplasare la Minerul Costești.
Echipa pregătită de Avram Moldovan (antr.principal), Damian Militaru și Cosmin Kanduth a învins cu 3-1 (1-0), golurile jiuliștilor fiind marcate de Cocină (min.10), Cuibari (min.84) și Tuță (min.89). Jiul a folosit echipa: A.Farcaș (min.46 Trașcă)-G.Turcu, C.Ionică, Keszeg, Stoicoiu-Bădărău, R.Sandu, Mazilu (min.46 Tuță), Bg.Petrescu (min.55 Cuibari)-Cocină, Irimia. Meciul s-a disputat pe o căldură toridă la Dăești, dar echipa s-a comportat bine.
„Sunt mulțumit de abordare, e bine că ne-am calificat în faza următoare. Până începe campionatul mai avem două meciuri în Cupa României, sper să mergem mai departe” a declarat antrenorul Avram Moldovan.

● Fotbal. Liga a III-a. BÂJBÂIELI FEDERALE
Ș ase echipe, din cele 100 nu s-au mai înscris pentru noul sezon al Ligii a III-a, printre care și două foste partenere de serie ale Jiului, Măgura Cisnădie și Gaz Metan II Mediaș..

Seriile încă nu au fost stabilite. Comitetul Executiv al F.R.F. a comunicat că ele vor fi anunțate cu aproximativ zece zile înaintea startului de sezon (28 august a.c.), dar oare atunci, când va fi anunțat programul etapelor !? Probabil înainte cu o zi de prima etapă!
Ca de obicei, federali de la București merg pe teoria bâjbâielilor, „lasă că merge și așa…” Ei motivează că mai este încă o lună până atunci, că echipele au trei faze în Cupa României (una a și avut loc miercuri), dar și că există posibilitatea, chiar dacă s-a plătit garanție de participare, să existe echipe care vor renunța. Deasemenea, F.R.F. a decis că dacă vreo echipă nu se prezintă la meciurile din Cupa României (exceptând situația COVID), va fi exclusă din campionat.
Așadar, în jurul datei de 18 august vom afla în ce serie și cu cine va juca Jiul Petroșani.

GENU TUTU