Iubitorii de adrenalinã sunt asteptati marti la Straja pentru a asista la o premierã nationalã. Un pilot de raliu se ia la întrecere cu un schior.

Încep competitiile în statiunea montanã Straja, iar startul este unul absolut inedit. Campionul national de raliu Vali Pocistean si schiorul Sorin Pãrãu au pariat pe vitezã si pricepere. Astfel, pe pârtie va coborî fiecare cu ce stie mai bine, respectiv cu masina de curse si celãlalt cu clãparii si schiurile în picioare.

„Întrecerea are loc la ora 10,00 pe pârtia Mutu, iar la start se aliniazã campionul national de raliu Vali Porcistean si Sorin Pãrãu, campion la schi.

Pe aproape 2 km distantã se vor întrece si vom vedea cine e mai bun. E prima datã când are loc un astfel de concurs aici”, a declarat Emil Pãrãu, unul dintre organizatorii ineditei întreceri.

Adrenalina va fi la maxim, iar cu acest concurs se dã startul întrecerilor sporturilor de iarnã.Subaru Sweden04

În 2 februarie, aici are loc mult asteptatul festival al oamenilor de zãpadã, o altã întrecere absolut ineditã si gustatã de tot publicul.

Va urma festivalul dedicat ursului Baloo din Straja, unde, în special copiii sunt asteptati sã-i cânte La multi ani lui Baloo. Va urma, în calendarul competitiilor apoi cea mai asteptatã întrecere Cupa Comexim, o întrecere cu premii susbstantiale unde se întrec cei mai experimentati schiori, Cupa Energeticienilor si Cupa Veteranilor.

Toate au loc în câte un week-end si la întreceri sunt asteptati sã participe toti cei care cred cã schiul e un sport adevãrat.

Diana Mitrache