UPU Petro+ÖaniPolitistul din Lupeni care si-a acuzat superiorul cã l-a agresat pentru a-i lua insigna a reclamat fosta conducere a Ministerului de Interne, pe motiv cã a permis sãs e întâmple astfel de lucruri în unitãtile de politie.

Iustinian Ivanciuc, fostul politist care se rãzboieste si a cum cu Romeo Amurãritie, fost comandant al Politiei Lupeni, mutat între timp al Uricani, a pus tunurile peMAI, dar si pe membrii Corpului ed Control al Ministerului. El spune cã le-a fomulat plângere penalã din cauzã cã „desi au fost anuntati de nenumãrate ori despre abaterile grave si mârsãviile puse la cale de seful politiei Lupeni, comisarul sef Amurãritei Romeo care se petrec sub ochii si sub consimtãmântul sefului IPJ Hunedoara, comisarul sef Dumitru Liviu Gabriel, nu au rezolvat problemele expuse în petitii si reclamatii, mai mult, au tolerat, au favorizat comportamentele de naturã mafiot-teroristã, si si-au bãtut joc de onoarea mea de functionar public al statului român si de cetãtean”. Ivanciuc vorbeste si despre salariile de merit care ar fi fost acordate preferential în perioada ianuarie 2007-iulie 2011 de cãtre comisarul sef Romeo Amurãritei pentru doi lucrãtori ai politiei Lupeni. În plus, reclamã faptul cã li s-au cerut diverse sume de bani de cãtre acelasi comisar sef pentru achizitionarea de  materiale pentru Politia Lupeni, dar si despre faptul cã un angajat al Politiei Lupeni, care ar suferi de tulburãri psihice are drept de port armã

Asa cum era de asteptat, Ivanciuc reclamã, în principal, agresiunea produsã asupra lui chiar în sediul Politiei Lupeni în vara anului trecut, când a fost o luptã corp  la corp pentru insigna acestuia. La finele lunii iulie, fostul politist din Lupeni a ajuns la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului de Urgentã Petrosani dupã ce a fost agresat chiar de superiorul sãu. Fapta s-a petrecut în sediul Politiei Municipiului Lupeni, iar Iustinian Ivanciuc  spune cã fostul sef al Politiei Lupeni, Romeo Amurãritei, a vrut sã-i ia cu forta insigna de politist pe care o avea în mânã si de aici lucrurile au degenerat. Cazul este în atentia organelor de anchetã, însã fostul politist se luptã pe mai multe fronturi, mai ales cã, spune el, lucrurile la Lupeni sunt sau au fost extrem de grave.

„Cu aproximativ o lunã înainte de acest eveniment de naturã mafiot-teroristã (n.r. agresiunea produsã asupra lui), un adolescent s-a spânzurat în sediul Politiei Lupeni. Aici îl acuz pe comisarul sef Amurãritei de management defectuos. Din cauza scandalului mediatic, dar si pentru a evita ochii cetãtenilor din Lupeni, Amurãritei Romeo a plecat de la sefia Politiei Lupeni si acum asigurã sefia ”interimatului” Politiei Uricani.”, spune ex- politistul care sperã sã se întoarcã în rândurile oamenilor legii. Dar, el reclamã si sindicatul PRO LEX pentru cã nu a rãspuns petitiei pe care le-ar fi adresat-o.

Carmen Cosman