Studenții de la Petroșani vor începe noul an universitar în amfiteatre. Asta spune acum rectorul Universității, profesorul Sorin Radu, care a luat decizia alături de rectorii din mai multe universități din România. Totuși, situația se poate schimba, dacă pandemia va evolua negativ.
Studenții de la Petroșani ar putea să vină la cursuri, după un an și jumătate în care au stat acasă. Este o decizie, deocamdată provizorie, însă, conducerile mai multor universități au decis că este necesar să fie făcut acest pas, acum, când situația pandemică pare că se îmbunătățește.  „Sâmbătă, la Consiliul Național al Rectorilor de la Cluj am avut o discuție și, într-adevăr, toate universitățile am dat un comunicat că dorim începerea anului universitar față în față. Asta e valabil mai ales pentru specializările inginerești, unde trebuie să avem  lucrări de laborator făcute fizic. Și cred că, dacă condițiile ne vor permite, toate universitățile vor începe așa activitatea”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
De la izbucnirea pandemiei, studenții din Petroșani au fost nevouiți să facă toate cursurile doar în mediul virtual, însă, profesorii sunt de părere că, mai ales laboratoarele ar trebui făcute fizic.
Diana Mitrache