Sesiuni online organizate de Ambasada Indoneziei și Consiliul Județean Hunedoara pentru continuarea activității la Termocentrala Mintia și pentru stabilirea de contacte comerciale cu fermierii din județul Hunedoara.
Termocentrala Mintia poate fi salvată de la închidere de cărbunele din Indonezia. Este însă nevoie de voință politică la nivel guvernamental pentru ca termocentrala să-și continue actvitatea și să fie preluată de către Consiliul Județean Hunedoara.
Discuțiile cu E. S. Ambasadorul Indoneziei la București, domnul Muhhamad Amhar AZETH, i-au oferit președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, posibilitatea de a identifica o nouă cale pentru salvarea Termocentralei Mintia. Partea indoneziană, reprezentată la discuții de E.S. domnul Muhhamad Amhar AZETH și de companiile din Sumatra de Sud, specializate în exportul de cărbune, a deschis noi perspective pentru continuarea funcționării Termocentralei Mintia și, implicit, pentru asigurarea agentului termic în municipiul Deva.
Discuțiile purtate au vizat funcționarea Termocentralei Mintia pentru următorii 10 ani. Excelența Sa s-a arătat dispus să ajute județul Hunedoara în acest demers, iar companiile indoneziene să asigure materie primă pentru continuarea activității la Mintia.
”Pentru a putea demara această colaborare cu companiile indoneziene exportatoare de cărbune avem însă nevoie de acceptul Ministerului Energiei. Voi relua, pentru a șaptea oară, demersurile către minister pentru preluarea termocentralei de către Consiliul Județean Hunedoara”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în timpul întâlnirii.
E.S. Ambasadorul Indoneziei la București, domnul Muhhamad Amhar AZETH, a reiterat sprijinul său pentru țara noastră și pentru oferirea de soluții imediate destinate funcționării pe mai departe a Termocentralei de la Mintia.
Indonezia, interesată de produsele agricole și de origine animală din județul Hunedoara
E.S. Ambasadorul Indoneziei la București, domnul Muhhamad Amhar AZETH, a dorit să-i cunoască mai îndeaproape pe fermierii din județul Hunedoara. Primul contact cu aceștia a avut loc în timpul vizitei în județul Hunedoara a delegației ambasadorilor din țările asiatice, desfășurată în cursul săptămânii trecute.
Astfel, Excelența Sa a inițiat o întâlnire online la care au participat o parte a fermierilor prezenți și la discuția oficială din 25 iunie, găzduită la sediul Consiliului Județean Hunedoara. În timpul discuțiilor purtate, s-a vorbit despre interesul Indoneziei de a importa din țara noastră produse congelate din carne de vită, piei, produse lactate și cereale. Din Indonezia, fermierii hunedoreni pot aduce, în condiții avantajoase, forță de muncă specializată în domeniul agricol.
”Îi voi susține pe toți producătorii și agricultorii locali și voi face tot ce este posibil ca relațiile stabilite între județul Hunedoara și Indonezia să fie de durată”, a declarat președintele Laurențiu Nistor, în cadrul întâlnirii.