02-primarie-petrosani-1O mie de lei pentru promovarea turismului. Administratia lcoalã de la Petrosani a alocat în luna decembrie a nului trecut suma de 1000 de lei cãtre Compania de Turism Valea Jiului. Compania are ca obiect principal activitãti ale agentiilor de voiaj si activitãti de asistentã turisticã, inclusiv Centrul de informare turisticã, al cãrui scop este promovarea si dezvoltarea turismului în Valea Jiului.

Banii au fost alocati de administratia localã din Petrosani în urma unui contract de asociere cu societatea, contract care a fost încheiat în anul 2002. Totodatã pentru alocarea banilor reprezentantii Companiei de Turism au trimis o notã primãriei Petrosani.

”Asa cum s-a hotãrât la înfiintarea acestei asocieri, cât si la sedintele ulterioare, cotizatia anualã pentru sprijinirea activitãtii turistice a fiecãrui asociat, a fost stabilitã la o valoare de 1000, sumã ce dorim sã o achitati cãtre unitatea noastrã. Mentionãm cã noi efectuãm promovare si dezvoltare turisticã atât pe site-urile www.turisminfovaleajiului.ro, www.turismvaleajiului.ro cât si prin pliante, mape si CD-uri.

Acestea sunt realizate de noi din surse proprii, din realizãrile noastre economice, de agentie de turism cât si din cotizatiile asociatilor. Materialele sunt prezentate turistilor si colaboratorilor la targurile de turism din tarã si strãinãtate încã din anul 2002, manifestãri la care am participat si vom participa”, se aratã în scrisoarea întocmitã de Romeo Rosia, reprezentantul Companiei.

manager_pshs_RomeoRosiaCompania de Turism Valea Jiului are rolul de a promova turismul si dezvoltarea turisticã pe siteurile proprii, dar si prin pliante, mape si unitãti disc. Materialele realizate sunt prezentate turistilor si colaboratorilor la târgurile de turism din tarã si strãinãtate. Potrivit reprezentantilor Companiei de Turism Valea Jiului, prin intermediul institutiei se doreste o promovare cât mai fructuoasã a zonei turistice din Valea Jiului.

În Valea Jiului, mai exact în municipiul Petrosani functioneazã o institutie cu extindere de la nivel judetean care are rolul de a promova turismul.

În incinta Teatrului Dramatic I.D. Sârbu din Petrosani îsi are sediul Compania Judeteanã de Turism. Institutia ete subordonatã Consiliului Judetean Hunedoara.

La nivelul Vãii Jiului activitatea Companiei Judetene de Turism este un restrânsã.

Monika BACIU