Î n luna noiembrie a anului trecut, DRDP Timișoara a scos la licitație un contract în valoare de 520.000 de lei în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având drept obiect „Întocmire documentații cadastrale în baza Legii nr. 255/2010 aferente imobilelor
expropriate prin HG nr. 650/2013 și HG nr. 663/2018 pentru lucrarea: Reabilitare DN 76 Deva – Oradea, sector Ionești – Vârfurile: Lot 1 – UAT Hălmagiu, Lot 2 – UAT Vârfurile”. Contractul a ajuns la faza contestațiilor.

”Prin contestația (…) înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…), formulată de SC BLACK LIGHT SRL, cu sediul în Timișoara, (…) împotriva raportului procedurii (…) și a comunicării rezultatului procedurii (…) pentru Lotul 2, emise de către COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA – DRDP TIMIȘOARA (…), în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având drept obiect „Întocmire documentații cadastrale în baza Legii nr. 255/2010 aferente imobilelor expropriate prin HG nr. 650/2013 și HG nr. 663/2018 pentru lucrarea: Reabilitare DN 76 Deva – Oradea, sector Ionești – Vârfurile: Lot 1 – UAT Hălmagiu, Lot 2 – UAT Vârfurile”, s-a solicitat anularea actelor contestate, obligarea autorității contractante la reevaluarea propunerilor financiare pentru Lotul 2 – UAT Vârfurile și declararea drept câștigătoare a procedurii a ofertei depuse de SC BLACK LIGHT SRL, precum și acordarea cheltuielilor de judecată ocazionate cu soluționarea prezentei contestații”, arată firma contestatoare.
Aceeași firmă din Timișoara a mai contestat și lotul 1 din cadrul contractului.
”Prin contestația (…), înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…) formulată de SC BLACK LIGHT SRL în cadrul aceleiași proceduri de atribuire, împotriva raportului procedurii (…) și a comunicării rezultatului procedurii (…) pentru Lotul 1 – UAT Hălmagiu s-a solicitat anularea actelor contestate, obligarea autorității contractante la reevaluarea propunerilor financiare pentru Lotul 1 – UAT Hălmagiu și declararea drept câștigătoare a procedurii a ofertei depuse de SC BLACK LIGHT SRL, precum și acordarea cheltuielilor de judecată ocazionate cu soluționarea prezentei contestații”, arată solicitarea.
În cadrul procedurii a mai fost depusă o contestație de o firmă din București.
”Prin contestația (…), înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…) formulată de SC GEOMATICS INTEGRATED SERVICES SRL, cu sediul în București (…) împotriva raportului procedurii (…) și a comunicării rezultatului procedurii (…) pentru Lotul 1 – UAT Hălmagiu, s-a solicitat anularea raportului procedurii (…) și a comunicării rezultatului procedurii (…) pentru Lotul 1 – UAT Hălmagiu; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire respectiv reluarea procesului de evaluare și stabilirea ofertantului declarat câștigător dintre ofertele admisibile; obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate cu soluționarea prezentei contestații”, arată solicitarea firmei din București.
Conform prevederilor legale, contestațiile care fac obiectul celor trei dosare au fost conexate pentru a se pronunța o soluție unitară, deoarece acestea sunt formulate în cadrul aceleiași proceduri de atribuire.
”Admite contestațiile formulate de SC BLACK LIGHT SRL și SC GEOMATICS INTEGRATED SERVICES SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA – DRDP TIMIȘOARA iar, pe cale de consecință, anulează raportul procedurii de atribuire și actele subsecvente și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei SC BLACK LIGHT SRL pentru loturile 1 și 2 și a ofertei SC GEOMATICS INTEGRATED SERVICES SRL pentru lotul 1, de la etapa de verificare a propunerilor financiare, cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a motivării aferentă prezentei, în termen de 10 zile de la comunicare. Respinge ca nedovedită solicitarea contestatorilor SC BLACK LIGHT SRL și SC GEOMATICS INTEGRATED SERVICES SRL privind acordarea cheltuielilor de judecată”, arată decizia CNSC din data de 9 iunie.
Contractul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM. Proiectul presupune reabilitarea drumului naţional 76 între municipiile Deva şi Oradea ce include aliniamentul principal,poduri, rigole/podeţe, spaţiile tehnologice şi zonele de serviciu aferente.
Monika BACIU