D upă aproape un an și jumătate în care sistemul medical a fost pus la grea încercare, în această dimineață, la Spitalul Județean de Urgență din Deva, s-a încheiat cu succes o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

„Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. Generozitatea familiei, efortul colectivului echipei medicale a secției ATI şi conducerea Spitalului Județean de Urgenta Deva au pus în mişcare “lanţul vieţii””, a declarat dr. Lucian Miron, director medical al SJU Deva.
„Știu că, pentru familia celui care s-a stins, a fost o decizie grea și le mulțumesc apropiaților pentru gestul nobil prin care salvează alte vieți. Dumnezeu să-i mângâie în această încercare grea și să-i răsplătească pentru generozitatea care sădește viață și speranță.
Felicit echipa de medici pentru profesionalismul de care a dat dovadă!”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de o echipa de medicii de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Cluj Napoca, iar intervenția de prelevare a ficatului a fost efectuată de echipa medicală de la Spitalul Clinic Fundeni. Totodată a fost prelevată și corneea care va ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.
Spitalul Județean de Urgență din Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe și țesuturi de către Ministerul Sănătății – Agenția Națională de Transplant, încă din anul 2018.
Biroul de presă