Haralambie Vochitoiu, proaspãt ales senator prin redistribuire pe colegiul Valea Jiului, are o ultimã zvâcnire în calitate de consilier judetean.

A depus în acest for un proiect privind reducerea pretului la apã în Valea Jiului, asta dupã ce a strâns semnãturi în toatã Valea Jiului pe toatã perioada campaniei electorale pentru parlamentare. ªi a motivat cã în alte pãrti e mai ieftin, dara  fost prins cu fofârlica.

Presedintele PPDD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu vrea sã reducã pretul la apã cu 25%, prin initiativã cetãteneascã. Asa cã oamenii lui sau pus pe strâns semnãturi pentru înaintarea unui proiect de hotãrâre în Consiliul Judetean Hunedoara, organism din care a fãcut parte pânã acum Vochitoiu. ªi, când numãrul de semnãturi a fost suficient, proaspãtul senator de Valea Jiului a înaintat proiectul care mentioneazã, în mod obligatoriu numele initiatorului sãu, ca nu cumva cineva sã uite a cui a fost ideea în cazul în care acesta va obtine girul alesilor din CJ Hunedoara. Astfel, la punctul 1. se aratã cã plenul CJ Hunedoara „aprobã solicitarea consilierului Vochitoiu Haralambie de scãdere cu 25% a tarifului la apã potabilã si canalizare pentru consumatorii casnici ai SC ApaServ Valea Jiului SA”. Expunerea de motive este încã si mai abiguã. Nivelul de suportabilitate al oamenilor din Valea Jiului este destul de mic, într-adevãr, tinând cont de gradul de sãrãcie de aici, dar Vochitoiu nu se bazeazã pe acest aspect si ncii pe eventualele resurse financiare ale furnizorului de apã, capabile sã acopere aceste reduceri de pret. El vorbeste, în schimb, despre pretul apei potabile din Târgu Jiu, Timis sau Craiova, ca exemple de tarife, sau de proiectele derulate de ApaServ cu bani europeni, care, spune presedintele PPDD, „ar trebui sã se regãseascã si în tariful beneficiarului direct, respectiv consumatorul de apã potabilã” si ar trebui „sã reducã costurile facturate de cãtre beneficiar”,  însã „acestea cresc exponential de la un an la altul”.

Secretarul Sentului – Haralambie Vochitoiu nu are cifre reale?!

Secretarul Senatului, Haralambie Vochitoiu, a fost prins cu fofârlica în Asa cum spuneam, drept motivatie, Vochitoiu – proaspãt ales Secretar al Senatului – sustine cã în Gorj, Dolj sau Timis apa este mult mai ieftinã decât în Valea Jiului si, în consecintã, este normal ca tariful sã scadã.  „Locuitorii din Tg. Jiu, judetul Gorj si cei din judetul Timis plãtesc pentru un metru cub de apã potabilã si canalizare aproximativ 60% din tariful plãtit de locuitorii din Valea Jiului, iar locuitorii din Craiova – judetul Dolj plãtesc pentru un metru cub de apã potabilã si canalizare aproximativ 65% din tariful plãtit de locuitorii din Valea Jiului, în conditiile în care regimul hidrografic este mult mai sãrac”, sustine fostul consilier judetean Haralambie Vochitoiu în actul la acre facem referire.

Conducerea ApaServ valea Jiului SA, cea care ar trebui sã opereze scãderile de tarife, sustine cã s-a interesat cum stau lucrurile, iar realitatea este mult diferitã.

Costel Avram, directorul AaServ, a declarat cã, în realitate, în Gorj si Dolj apa este cu vreo 3 procente mai ieftinã decât în Valea Jiulu, în timp ce în Timis, conform cifrelor oficiale, pretul este mai mare!

Carmen Cosman