SAMSUNGO femeie din Petrosani a fost gãsitã fãrã suflare de cãtre sotul ei, în casã, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Omul a fost nevoit sã intre pe geam cu pompierii si bãnuieste cã sotia sa a murit la începutul anului.

Rudele si prietenii au tot sunat la telefon si, sotul femeii povesteste cã a încercat în zadar sã dea de ea, iar vineri dimineatã a venit de la tarã si a chemat pompierii sã-l ajute sã intre în locuinta care era încuiatã pe dinãuntru. „Eu am fost la tarã cã stau cu mama mea care e bolnavã. Ea a venit la Petrosani de sãrbãtori. Mi-a dat o datã telefon pe 3 sau 4 ianuarie si am vorbit cu ea. Era un pic rãcitã si apoi am gãsit-o în baie moartã. Nu stiu ce s-a întâmplat”, spune cu lacrimi în ochi, Ioan Anton, sotul victimei.

Pompierii au fost cei care au intrat pe geam si au constatat cã femeia zãcea fãrã suflare în baie. „Am fost solicitati în aceastã dimineatã pe strada Saturn de la un bãrbat care ne-a solicitat sã intervenim pentru deblocarea unei usi la o garsonierã, deoarece sotia lui nu rãspundea. Ne-am deplasat la fata locului cu un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD si am deblocat usa si am constatat cã persoana era decedatã, cãzutã în baie”, spune Adrian Avram, cdt. Detasamentul de Pompieri Petrosani.

Nici vecinii, nici prietenii nu au au mai vãzut-o pe femeie de aproape douã sãptãmâni, iar acestia povestesc cã nu era bolnavã. „Am vãzut-o înainte de Crãciun. Am povestit cu ea aicipe scara blocului si era bine. Nu stiu ce s-a întâmplat. Nu cred sã fi fost bolnavã. Era o fire veselã, glumea, nu dãdea impresia cã e un om bolnav”, spune o vecinã. „O cunosteam. Ne vizitam. Nu stiu ce s-a întâmplat. Am sunat-o si nu a rãspuns. ªtiu cã si-a fãcut sãrbãtorile la Petrila. Dupã 2 ianuarie nu cred cã a mai rãspuns la telefon.Nu a mai venit. Sotul ei a sunat la 112, dupã ce a sunat la usã si nu rãspundea. I-am dat mereu telefon si zicea cã nu poate fi contactatã”, mai spune o prietenã a victimei.

Serviciul de medicinã legalã, împreunã cu criminalistii de la Petrosani au deschis o anchetã, iar medicii legisti urmeazãsã stabileascã din ce cauzã a murit femeia.

Diana Mitrache