Sportivul hunedorean, cunoscut la nivel mondial, Toma Coconea a început antrenamentele pentru Red Bull X-Alps. De câteva zile acesta se află în Mont Blanc, acolo unde se pregătește pentru ediția din acest an a competiției Red Bull X-Alps.

”Antrenamentele sunt în toi. Sunt deja pe drum cu o parte din echipa care îmi va fi alături în acest an: draga mea Ștefania și Adrian Pochiu , pilot profesionist de parapantă la Paramania și suporterul meu oficial la Red Bull X-Alps 2021. Alături de ei, vă aștept și pe voi să mă urmăriți, căci încurajările voastre îmi dau (și mai multe) aripi!”, spune Toma Coconea.
Toma Coconea e unul dintre cei mai așteptați sportivi să ia startul celei de-a zecea ediții Red Bull X-Alps. Sportivul român e veteranul celei mai dure curse de aventură din lume, participând la fiecare ediție de până acum.
În cele două ediții ale competiției Toma Coconea a zburat 18.000 de km, a alergat 9000 de km și a pierdut 10 kilograme. Diferența de nivel acumulată în cele 9 ediții a fost de 180.000m. A zecea ediție din cea mai grea cursă cu parapanta din lume se reîntoarce în iunie, cu startul în Salzburg și finișul în pitorescul Zell am See din Austria. Organizatorii cursei au pregătit pentru a zecea ediție Red Bull X-Alps 2021 o rută care nu se mai oprește în Monaco, ci traversează Alpii, dus-întors.
33 de sportivi s-au înscris în cursă.
Monika BACIU