Trei oameni si-au pierdut viata din cauza gerului in orasele Vaii Jiului, iar la Petrosani primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune ca a mobilizat zeci de oameni la deszapezire. Tone de amestec de sare si nisip au ajuns pe strazi si trotuare si actiunea va continua si in zilele urmatoare. Valea Jiului a fost cuprinsa de un nou val de ger. Autoritatile locale vorbesc despre temperaturi de pana la minus 25 grade C si spun ca pana acum zeci de oameni au dat zapada de pe strazi si trotuare. „Am actionat cu toate utilajele de la deszapezire si in zilele trecute s-au folosit peste 150 de tone de nisip si 40 de tone de sare. Am refacut din nou stocul de sare care se epuizase, iar 55 de oameni au iesit in strazi pentru a deszapezi arterele principale, dar si drumurile spre catunele de munte”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

In plus, de ger si viscol la adapostul din Petrosani s-au refugiat zeci de oameni.. Ei au fost adunati de pe strazi si din canale si au primit un pat si mancare. „Am identificat 18 locuri in care acesti oameni fara locuinte isi duc existenta. Politia locala a mers in fiecare zi la ei si i-au condus la adapost. Acolo au ajuns 54 de persoane care au primit o masa calda si un pat”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru ca in urmatoarele zile se anunta la fel de frig, administratia de la Petrosani spune ca va actiona la fel pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.

Diana Mitrache